lørdag 31. juli 2010

På tide med en P.....

Her er det ferietid, alt foregår i sakte tempo, vel ikke alt, men i allefall bloggingen... Kan love at det blir bedre snart;) I allefall så er det nå på tide å presentere min 
P
som er ukens bokstav på ABC-tema bloggen!

Min P blir Pochahontas
Og hvem er så denne Pochahontas? Jo, det er vår lille ponny det;) Pochahontas ble født 13. juli 2006, en kald og regnfull, og ikke minst forblåst sommerdag å bli født på! Ikke nok med det så ble han født ute fordi hans mamma Ponja fikk ham omkring tre uker før tiden, men derimot så fikk hun god plass til å bevege seg på underveis i fødselen. Du lurer kanskje på hvorfor han heter nettopp Pochahontas, og det er fordi han ble født for tidlig og vi ville ha navn som begynte på P slik som han mamma. Pochahontas betyr nemlig lille luring på powhatan (indianerspråk).
Det lille føllet var bare så nydelig og så utrolig lite. Vi bar ham rundt som en liten hund. Og han diltet velvillig etter oss overalt. Allerede som fire uker gammel var han vant til å bli leid med bånd, og vi dro han med oss på utstilling. Et lite og sjarmerende vesen var han, og det er han fortsatt- tro meg!
I fjor så solgte vi mamma'n Ponja(den svarte) og hans lillesøster Popita(ikke avbildet). Litt trist, men tiden strakk ikke til. En hest må temmes og trenger daglig tilsyn, og det ble for mye. Men Pochahontas skal vi ha. Og han er nå vant til å bli leid, vant til å ha barn i salen og vant til å bli kost med. Høflig er han også, for når matmor og lillebror kommer med brødposen da får vi både hov og kos til takk:)
 Pochahontas er også en strålende gjeter, og kompis for kvigene våre sommerstid. I år har han vært litt uheldig med selskapet, men vi trøster oss med at det går bra og at han nå har vist hvem som er sjefen. I to år har han hatt den samme venninna ute på åkeren, rart det der, for de har funnet sammen til tross for at de har tilbragt vinteren på hver sin kant. Riktig så søtt er det når han ligger der, tett inntil sine venner. At de ikke er av samme rase bryr han seg lite om. 
Nå venter høsten og nye tider for vår venn, han skal rides inn skikkelig. Og vi vet han kommer til å bli en flott ridehest. Kanskje lillebror en dag kan leke cowboy sammen med Pochahontasen vår. Vi håper i allefall på mange flotte opplevelser sammen med denne lille rakkeren vår:)

Flere P(ene) innlegg kan du finne her. Håper dere alle får en flott aften!!!

11 kommentarer:

 1. Heisann!

  Så heldige dere er som har en sånn fin firbeint venn. Riktigv rørende å lese om forholdet til - ha, hva het kua? dere får nok mange flotte opplevelser sammen i åra framover.
  Ha fortsatt go' hælj ;:OD)

  SvarSlett
 2. Du verden for en sjarmør:)En skikkelig hjerteknuser!
  Det kunne jo ikke bli noen annen P fra deg!
  ja, dyr ta tar tid og da er det bedre å selge eller gi dem vider til folk som har bedre tid. Veldig fornuftig av dere:)
  Herlig P fra deg!

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig kommentar på karavanseraiet.no

  Og det var en orntli' shettis :)

  SvarSlett
 4. Jeg ble ganske enkelt helt betatt.
  Ikke alene av dine bilder, men av den nydelige lille hest.
  takk for flotte fotos.
  helt herlig å se og glede seg over

  SvarSlett
 5. Åhh såååå söööt och fin han är eran Pochahontas!
  Bilderna är helt underbara!
  Hoppas det går bra med inridningen.
  Ha en bra dag!
  /Maria

  SvarSlett
 6. Så vakker en liten venn! Høres ut som han kan bli en god liten shettisvenn også. Lykke til med innridningen, så får jeg håpe han tar det med fatning. :)

  SvarSlett
 7. Dette var eit herlig innlegg og eit kjempefint P-bidrag !

  Koselig blogg du har :))

  SvarSlett
 8. Du godeste, hvor er han sød ham Pocahontas :-))

  Han er og lillebror skal nok blive en fin ekvipage en dag ..... Klem

  SvarSlett
 9. Arjjjj hvor er han sød.. :-)

  SvarSlett
 10. Åååå, en slik hadde ikke ungene sagt nei takk til! Skikkelig søt!!

  SvarSlett
 11. Høres spennende ut - flott P innlegg ;)

  SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)