fredag 20. juli 2012

Vestlandstur


Gubben har vært på jobb i Ølen, og på et utpust i telefonen i forrige uke sa han "dere kan jo komme ned og hente meg når jeg er ferdig på jobb". Vel, jeg ble selvsagt fristet, og lå søvnløs den natta og planla hele turen fra ku til klær til overnatting, haha. Så på lørdag kjørte vi avgårde, mor og fire barn. Første stopp var Norevikane like ved Lavik. En fullstendig bortkasta stopp da barna var i storform, men hytte var bestilt før avreise.... Tidlig søndag morgen var vi klare for neste etappe- inn til Bergen og videre til Haugesund. Til barnas store fryd ble det besøk på Akvariet i strålende vær! Lillebror koste seg masse, og ble fristet til å gi smokken sin til karpene, men det ble ingen varig smokkeslutt slik mamma hadde håpet på, for han rapper stadig vekk lillesøsters smokk... Vel fremme i Haugesund ble vi innlosjert på Flåklypa Grand prix rommet hos Clarion Hotell Amanda. Vi benyttet oss av Coop hotellkupp, og var enda en gang strålende fornøyd med hotell og service. Kjempeflott hotell, og utmerket for småbarnsforeldre da det var både frokost, kveldsmat, frukt, vafler og kaffe tilgjengelig på dagtid! Vi fikk sett litt av byen også selv om det regnet store deler av oppholdet. 


Turens desidert største høydepunkt var nok å besøke pappas arbeidsplass. Vi tre største fikk nemlig komme ombord siden riggen ligger ved kai i Ølen. Utrolig imponert over hvordan det er ombord på en oljeplattform. Gubben har jobbet på oljerigg siden 2000, men dette var første gang vi fikk komme ombord. Nå er det enklere å forstå og forklare hvordan pappa har det når han er borte fra oss 14 dager i strekk. Lillesøster og Lillebror måtte fint vente i bilen mens vi andre var inne, først mamma, så storesøstrene. Heldigvis gikk det ganske greit og lillebror tok det hele med stor ro. De to minste kom tilbake til hotellet litt over 23 om kvelden, så og si klesløse etter å sjekket ut en del sølepytter i ventetiden. Litt av ei mor de har;)


Mens veien ned gikk via Stryn (Moods of Norway og Skogstad- anbefales), Loen, Norges verste vei- Innvik- Olden, gikk hjemveien via Odda, Eidfjorden, Hardangervidda, Geilo, Valdresflya, Vågåmo og Slådalsveien.  Så på 12 timer la vi bak oss nærmere 750 km og hadde mange stopp før vi tok ferga over til Sølsnes og ramla inn hjemme litt over midnatt tirsdag kveld. To kamera var med på turen, men likevel ble det til at det lille kompaktkameraet som jeg ikke liker særlig godt, ble mest brukt. Onsdag morgen var det stor krisestemning i hjemmet da det lille var og ble borte, bilen og bagene endevendt og troen på at det var borte var stor. Hodet jobba overtid, og etter å tatt opp setene bak var smilet tilbake igjen, for under et sete lå faktisk kameraet. Det hadde nok falt ned da sistemann var på vei ut av bilen. Var innom JF og sikla på ny linse også på turen, så den blir nok bestilt snart tenker jeg. Har jo så lyst på en makrolinse med tanke på portrett, blomster og andre små detaljer. Unnskyldningene er mange for å kjøpe en sånn linse, får vel kjøpe den som bursdagsgave til meg selv;)

Ønsker dere alle en trivelig fredagskveld!

4 kommentarer:

 1. Min barndomsheim er midt i "Noregs verste veg," 200 meter frå der det rasa no denne veka. Høyrest ut som ein fin tur, dette!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi fikk ikke med oss at det hadde gått ras før vi var i farta på tirsdag, så da var vi glade for at vi allerede hadde bestemt oss for å kjøre Hardangervidda. Fint nedover fjorden, men dog ganske trangt noen steder. Koste oss masse på tur:)

   Slett
 2. For ein flotte tur dokker og har hatt og for noen flotte bilder. Eg o snopa ein del te kamera før sommarferien, kjøpte både 85 mm macro, 55 - 300 og sb - 700 blitz, så nå e eg godt fornøyde. Nå har eg lyst på et te kamerahus, så eg kan ha kver si linsa på, får se te neste år, kor mye jobbing det blir resten av året, og eventuelle skattapenger.

  Ha ei super helg.

  SvarSlett
 3. Høres ut som en flott tur!
  :)

  SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)