torsdag 6. mai 2010

Davy kan sine saker

I går kveld oppdaget jeg at brødboksen var tom, jeg handler jo inn en gang pr uke, og skulle etter planen handlet inn i dag, men jeg hadde mer en nok av det meste...bare ikke brød, hihi. Da hadde jeg to valg, stresse på butikken eller hive meg rundt og være husmor;) Jeg lekte husmor jeg:) Brukte oppskriften som jeg hadde sett at Wenche og Davy laget på God morgen Norge på TV2, og de ble knallgode, oppskriften er herved notert og vil bli brukt fremover! Fra jeg tok frem bollen til rundstykkene var ferdige brukte jeg 1 time og 10 minutter. Anbefales:)

I følge Davy skal du gjøre slik som dette:
500 gram hvetemel og 50 gram smør blandes ved at smøret smuldres inn i melet med fingrene (jeg pleier å la smøret stå litt i romtemperatur så det ikke er så hardt når jeg begynner).
En teskje salt og en teskje sukker has i melet sammen med 50 gram gjær (bruker alltid "gammeldags" gjær) som løses opp i en blanding av to desiliter lunken/halvvarm melk og 1,5 desiliter vann. (Jeg brukte tørrgjær oppløst i væsken)
Deigen blandes godt og settes til heving over utslagsvasken/et kar med dampende varmt vann. Jeg lar deigen stå i bollen med et håndkle over.
Hevingen går relativt kjapt. Så jeg ruller ut bollene/rundstykkene, pensler med egg (som jeg bare visper i full fart med en gaffel), og så har jeg valmuefrø oppå penslingen (holder unna et par boller hvis noen ikke liker frøene- som en av døtrene mine).(Jeg brukte ikke pensling og dermed ikke frø heller, mine jenter er like kresne som Davy sine)
Så settes stekepannen med bollene/rundstykkene til etterheving over det samme dampende varme vannet og med et kjøkkenhådkle over. Når de er klare, stekes de på 225 grader i 15 minutter. Easy. Raskt går det og. Med en deilig duft i huset som resultat. Serveres med godt smør, skinke, geitost eller syltetøy.

4 kommentarer:

 1. De ser rigtigt gode ud, de boller

  SvarSlett
 2. Heisann!!

  Ingenting slår ferskt hjemmebakt...deilig:)Syns jeg kjenner lukta helt hit..:)

  Ha en flott dag:=)

  Klem Elin

  SvarSlett
 3. Helt enig med at ingenting slår fersk hjemmebakst, men hvetemel spiser jeg ikke lenger. Skulle tro det enkelt blir byttet ut med spelt?

  ..og valmuefrø er en favoritt fra Bestemors kjøkken som liten, små vittige perler som knaste så godt i tennene... Mmmmm..

  Nydelig helg ønskes deres vei, klemmer:)

  SvarSlett
 4. Nam, de så gode ut.

  Blir du med videre på den lille fargeleken? Strikk i farger - turkis, igrunnen en litt mer kul farge enn gul...

  SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)