tirsdag 8. juni 2010

Deilig å være norsk i Danmark?

Vi er i ferd med å planlegge årets ferie, og vi har landet på Danmark som vårt feriemål. Vi var der for to år siden også, hadde et kjempeflott opphold, så derfor blir det Danmark i år også. Men sist vi var der leide vi hotell i rolige Greenå, et alt for rolig sted, så i år blir det nok Århus som blir basen på turen, tror vi.
Sist ble det ingen spesiell shopping på oss, mye fordi det var så flott vær og barna var helt i 100 av å tilbringe tid på flotte parker, og det var jo det viktigste med turen. Og vi har vært i parker i Norge og, men ingen har vært så rene og flotte som de vi besøkte i Danmark. Og for ikke å snakke om alle de salgsbodene som vi slapp unna i Danmark!! Syns det skal være fokus på glede og aktivitet, ikke pengesluk når man er på ferie, og det var toppers i Danmark! Gleder oss til å besøke Legoland i år, for der var vi ikke sist, barna la sin elsk på Djurs, og med over 30 grader hver dag, så var de utslitt siste dagen og vi tok en rolig dag i Ebeltoft.
I år så skal vi igjen reise med Color Line sitt Kort-ferie-kort, et alletiders opplegg for barnefamilier. Anbefaler alle som reiser å bestille seg plass i restauranten, for det var veldig avslappende, og masse god mat;) Bare husk å ta med litt ekstra klær, for på grunn av maten er det litt kaldt der.

Men så var det det vi lurte på da.... Har du vært i Danmark og funnet noe som bare bli med hjem fra turen? Eldstejenta har notert seg guff(?) og kakepynt allerede, og mente at hun også kunne utsette feiringen av sin egen bursdag til etter at vi hadde vært på ferie, hihi. Vi tar i mot tips om du har noe du mener er verdt å kjøpe med seg hjem!!

8 kommentarer:

 1. Æhmmmm, som dansker er jeg nok ikke den rigtige til at svare på det spørgsmål ;-))

  Hvis i orker at køre turen 2 gange skal i overveje at besøge Løveparken http://www.givskudzoo.dk/
  som er alletiders oplevelse.

  Ha' en herlig dag :-))

  SvarSlett
 2. Ja, dit skal vi! Har endelig klart å fått minstejenta til å forstå at løvene ikke kommer til å spise oss;) Syns det er veldig korte avstander i Danmark i forhold til Norge, går fort å forflytte seg.

  SvarSlett
 3. Djurs er favoritten her også:) Vi set for femte sommaren på rad nasa mot Danmark alt neste torsdag! Vi har leigd hus nær Ebeltoft igjen, synest det er ei grei base!
  Guf er eit mest, men elles er det vel ingenting vi MÅ ha med heim (med unntak av godteri, skilpadder?!)

  I år skal vi teste ut Fårup sommarland, tenker eg. Århus er ein kjekk by (fann eit ok kjøpesenter der til mor også), i tillegg til det Magasinet (hugsa ikkje heilt namnet) som ligg midt i byen, der er ein flott barnebutikk på toppen og mykje kjekt "stash" i etasjen under.

  det er absolutt deilig å vere norsk i Danmark, kos dokke!!!

  SvarSlett
 4. Takk for det Eva:) Vi var innom Fårup også, men for å være ærlig så syns jeg den var litt gjenvokst, mye trær som vokste overalt og gjorde at inntrykket av selve parken ble dårlig. Men Djurs er jo bare alletiders da:) Legoland, diverse dyreparker, deriblandt Løveparken er på årets liste.

  Ebeltoft var en by jeg likte veldig godt:) Utrolig flott atmosfære der!

  Hvit toblerone er vår taxfree favoritt;)Ellers så gleder vi oss på å se litt butikker også denne gangen.

  Kos dere kjempemasse på turen:)

  SvarSlett
 5. Hei:o))
  Synes Danmark er fantastisk, har bodd der i 5 år under studie og jobb i etterkant og trivdes veldg godt. Er i Danmark minst en gang i året annå- er aldri en tur i Danmark uten å spise på Jensen`s bøfhus- og MÅ alltid ha med jensen\s saus og marinert spareribs med hjem:o))) Også har de utrolig mange koselige små interiør butikker..
  Legoland er jo fantastisk, synes også Ålborg zoologiske have er FLOTT:o)
  Ønsker dere en flott tur.
  Klem

  SvarSlett
 6. Fårup var ikkje det heilt store altså? hmm, valget står mellom den og Jespershus - tenkte å ta noko på den kanten av den lille øya for ein gongs skuld!
  Tenkte og å besøke gamlebyen i Århus i år.
  Det einaste nifse med alle desse parkane er at familien i år forventa at mor vert med på karusellane (Falken og). Dei tre siste somrane har eg brukt svangerskap som unnskyldning for å sleppe... I år slit eg:-)

  SvarSlett
 7. Enig med Eva, det er godteri som gjelder når man tar med seg noe hjem fra Danmark og anbefalingen om å spise på Jensen's Bøfhus underskriver jeg gjerne, men prøv de frityrstekte mozarella- og jalapenosticksene til forrett, en høydare;)

  Ben & Jerry's is i mengder burde fortæres på de himmelske isbarene (herlighet jeg burde fått penger for at jeg så ofte kommer drassende med dem til alle anledninger), et mekka for en ismons som meg.

  Ebeltoft er alltid vårt utgangspunkt også, elsker den lille byen og skal tilbake til neste år (i år blir det smått med ferie pga mannens jobbytte), men Århus er en flott by.

  Du som er så glad i interiørdetaljer kommer sikkert til å elske alle de utallige butikkene de har av den sorten, men helt på tampen vil jeg si at det er et MUST å handle barnetøy i de gladeste farger fra Molo, Ej Sikke Lei, Katvig og lignende når man er norsk i Danmark:)

  Klem

  SvarSlett
 8. Eva jeg syns at Fårup var dårlig, men ikke sikkert andre synes det fordi;) Men jeg syns liksom ikke det er gøy å gå rundt i en slik park og ikke kunne se noe som helst, tok det toget deres og, men det var busker og kratt overalt. Men som sagt det var for to år siden, så enten er det blitt bedre, eller så har det blitt enda verre;)

  Ja, klær er på lista, syns Småfolkklærne er så flotte også det andre, det som har slike flotte farger, haha husken er bortevekk, vel jeg kommer nok på det.

  SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)