søndag 1. november 2009

Ett lys for kjærlighet som aldri dør

I dag er dagen for å minnes alle våre kjære og nære som har gått bort. I dag er faktisk den dagen jeg syns det er egen ro over det å besøke gravstedet etter mørkets frembrudd, for i dag lyser det fra mang en grav. Hos Kristjan lyser det alltid et lys, enten det er levende lys eller batteri, for jeg liker ikke at det er mørkt hos gutten min.

Allehelgensdag er noe jeg er vant med fra vi selv var "små", da besøkte vi gravstedet og tente lys. I dag vet vel mange barn knapt nok hva denne dagen er, for dem er det halloween som teller:( Jentene har brukt å ha en liten fest hjemme i disse dagene, bare noen få venner har brukt å være invitert, men etter at de begynte på skolen har dette ebbet litt ut. Problemet er jo at mange barn absolutt skal springe bygda rundt på tigging etter godteri, ja for det er det det er: TIGGING!! At allehelgen fakstisk er en tid til å minnes de som har gått bort, vet de veldig lite om. Mine jenter får ikke lov å gå fra dør til dør, og derfor gies det heller ikke godteri til de som kommer. Så her var lyset på trappa slukket i håp om å unngå besøk... Kall meg gjerne sær.

Sakset fra Wikipedia:
Allehelgensaften er en helligdag hvis opprinnelse er feiringen av allehelgensdag, festen for alle de helgener hvis navn ikke er kjent. Denne feires i Den katolske kirke 1. november, og allehelgensaften (egentlig aftenen før allehelgensdag) feires derfor i katolske områder 31. oktober. I ortodoks tradisjon feires allehelgensdag første søndag etter pinse. I Den norske kirke er allehelgensdag en bevegelig helligdag som feires første søndag i november. I enkelte angelsaksiske land feires den fast 1. november.

Allehelgensdag, som også kalles helgemesse og aldermesse, er en helligdagsmarkering og festen for alle de helgener hvis navn ikke er kjent. Allehelgensdag er avmerket på primstaven med et kors eller et omvendt skip.

"Those we have lost!"

Those we have lost don't go away, they are around us every day. Unseen, unheard, yet always there. Forever loved, forever dear...


1 kommentar:

  1. Hei.. takk for en kosli hilsen i bloggen min... Ønser deg ei flott uke..

    SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)