mandag 19. juli 2010

Å herlige natt;)

Nattens herlige eventyr kan kanskje være av interesse? Her i huset har vi nemlig hatt noen fantastiske netter i det siste, det vil si hele tre netter som har gjort at vi har måttet klipe oss i armen når vi våknet for å se om det er en drøm eller ei... 

Her kommer fortsettelsen;)

For hvilket gave er det ikke å våkne å finne ut at poden har sovet så godt at mamma'n har fått mer enn sine faste fire timer med sammenhengende søvn?! Helt siden lillebror ble født har han vært våken med jevne mellomrom, først for å få pupp, så fordi han pådro seg en luftveisinfeksjon.

For å ta det hele fra starten av, lillebror ble skikkelig forkjølet etter sin andre vaksine i november, og i desember fikk han påvist streptokokker i øvre luftvei, disse skulle vanligvis ikke behandles, men gå over av seg selv. I januar var han fortsatt like syk, tett og uvel nattestid, bakterien var fortsatt der, men han hadde i tillegg fått en slimbakteri som heter moraxella catarrhalis, den har han fortsatt. Første antibiotikakur var i februar, og da fikk vi en hel natt med søvn, det vil si, nesten 6 timer sammenhengende søvn! Åtte dager etter avsluttet kur var det påan igjen, lillebror var igjen tett og uvel. På dagtid gikk det fint, men natten var et pes. Så etterhvert gikk dette seg inn i et mønster med oppblomstring hver tredje uke, og tre netter hvor han var skikkelig tett, for så å roe seg frem til neste periode. Når han var på det tetteste var det bare en ting som hjalp, og det var å stå opp og prøve så godt en kunne å hjelpe lillebror slik at han fikk puste skikkelig.

Nå rett før vi skulle på ferie ble lillebror igjen syk, denne gangen var det streptokokker igjen, og i tillegg hadde det slått seg på ørene og han fikk ny kur. Nå når vi kom hjem fra ferie hadde lillebror vært snufsefri i ei hel uke! Og de tre første nettene hjemme ble tilbragt med en gutt som sov nesten 8 timer i strekk!! Helt utrolig for en som har våknet og vært så tett i nesen at han ikke har klart å bruke smokk mang en natt.

Men så snudde det og nok en gang viste lillebror tegn til å bli tett etter å sovet en times tid, så da var vel kvoten for en god natts søvn oppbrukt. Når denne moraxella catarrhalis har tenkt å bli borte fra lillebrors lufteveier aner jeg ikke, men jeg er ikke særlig troende til at det blir med det første. Krysser bare fingrene for at det ikke er så lenge til den forsvinner og vi har en gutt som snart er helt frisk!

Vel det var kanskje ikke den pikante historien som dere trodde det skulle bli;) Men en historie om hvordan lillebror har hatt det de siste månedene, det er ikke ment som et syteinnlegg, men som et informativt innlegg om hvordan det har vært! For til tross for at lillebror har hatt dårlige netter med dårlig søvn, har han vært sola vår om dagen!


3 kommentarer:

 1. Det er grusomt når de små ikke får puste, jeg håper inderlig han blir kvitt denne fæle bakterien for godt snart:)

  Så koselige feriebilder du har publisert, får umiddelbart lyst å vende nesen sørover til de glade dansker..

  Ønsker dere en fortsatt strålende sommer, her venter vipå ny pc for denne gamle tar snart kvelden og streiker på flere taster:)

  Klem

  SvarSlett
 2. Sikke en dejlig solskinshistorie...at det ser 8ud til endeligt at have vendt til det bedre med Lillebror.
  Jeg håber det fortsætter sådan :-))

  SvarSlett
 3. Ja, tenkte jeg det ikke!! Dette var jo det største som kunne hende da ungene var små. Jeg skal ikke klage for jeg har hatt veldig
  snille barn som bare har vært våken en gang pr natt stort sett, men det er noe med dette å få sove sammenhengende gjennom en hel natt uten å måtte amme eller bytte bleier og slikt!
  O'lykke:)

  SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)