lørdag 12. mars 2011

Blomsten og bien


Her i huset har jentene fått svar på alle sine spørsmål og vel så det i årene som har gått, de er velinformert i forhold til mange andre barn når det gjelder den såkalte "blomsten og bien" samtalen som de fleste foreldre gruer seg for å ta. Og jeg tror ikke de har tatt noen skade av denne åpenheten rundt temaet, de har et helt naturlig forhold til det hele og vi slipper det knise-fnise opplegget til enhver tid. 

Her forleden ble jeg oppringt av Norsk Faktaforlag med spørsmål om jeg ville kjøpe boken Jeg, meg og mitt. Jeg har bare gode erfaringer med NF, og de er av de få telefonselgerne jeg orker å snakke med. Etter at jeg var ferdig i telefonen ble jeg selvsagt kryssforhørt av jentene, de lurte på hva damen i telefonen ville. Jeg svarte at hun ville selge meg ei mensenbok, og dermed ble det stille, hihi. Her forleden kom boka i posten, og den var virkelig verdt sine 170 kroner! Boka er illustrert med tegninger, og går inn på de fleste temaer i puberteten, ting jeg ikke ante bæra om den gang jeg selv burde visst litt mer. Jentene leser, kniser og ler. Høytlesning med feil eller fakta er det mest interessante. Mamsen har fått spørsmål som dette: Kan man bli gravid om man bruker kondom? Svar: ja, den eneste sikre prevensjonen er 100% avholdenhet. Artige jenter som tuller med sin kulrunde mamma;) 

Dette er en bok jeg trygt kan anbefale alle mødre med barn som nærmer seg den rette alderen, her får dere hjelp på veien til et viktig, men kanskje litt skummelt tema! Passer både jenter og gutter.


En annen bok vi kjøpte her forleden var Da Emma ble Emma! Her snakker vi rikt illustrert barnebok;) Dette er en bok vi kan lese og le av. Fra før har vi ei bok som heter Hvor ble det av Benny? En artig bok med skattekart og fortellinger om sædcellen Benny. Tror minstejenta var sånn ca 4 år når hun troppet opp i barnehagen med den boka i sekken, og kom skuffet hjem fordi barnehagetantene ikke ville lese den på samlingsstunden;) Disse to bøkerne om hvordan vi blir til, er bøker som kan anbefales på det sterkeste!

Og helt til slutt et sitat fra Verdens beste SFO som ofte blir brukt her i huset når vi snakker om lillesøster: Tenk at mamma'n og pappa'n din har sexet! Også et populært sitat fra minstejenta til storesøsters venninner for at de skal bli flaue;)

Ønsker dere en flott og kreativ lørdag- hihi!


4 kommentarer:

 1. Må legge den boka på minne.
  Da Emma ble Emma er en flott bok som vi også har lest noen ganger :) Syns det er fint å ta opp temaet med en bok mellom hendene. Gjør det ikke så pinlig for mamma selv ;)
  God helg!

  SvarSlett
 2. hahaha -- ja den sex en kan være skummel ;)

  Sivert kom kry hjem ein gang og fortalte at han VISTE kor mange ganer vi hadde gjort det ;-)

  ups... sier no barre eg ;)

  klemma fra monika

  SvarSlett
 3. Koselige bøker som gjør litt vanskelige tema enklere å prate om :)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)