søndag 17. oktober 2010

Smuldrepai


I forrige uke laget jeg smuldrepai for første gang, og den falt i smak hos barna, så de neste dagene ble det bare mas. Så en dag ga jeg endelig etter, jeg må jo innrømme at jeg er veldig glad i alt som er søtt og godt selv også, men det er vel egentlig ikke alt som er like bra for denne kroppen som tydeligvis ikke kan å forbrenne....men sånn innimellom så er det sånn nesten ok å spise godsaker. 

Jeg brukte samme oppskrift som sist, veldig enkel:
3 dl lettkokte havregryn
2 dl hvetemel
3 ss sukker (kunne helt sikkert vært droppa da fyllet var søtt nok i seg selv)
150 gram mykt margarin

Dette rørte jeg sammen med mikseren, kunne helt sikkert gjort det for hånd også....Det enkle er ofte det beste sies det;)

La et lag av denne blandingen i bunnen av forma, og sprutet ut vaniljekrem rett fra pakken, og la deretter hjemmelaget eplemos over, før jeg tok resten av smuldreblandingen og strødde over. Dette ble så stekt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutt.


For de som var ekstra godtesyk ble det servert vaniljeis ved siden av;)

Smuldrepai lages av ingredienser som de fleste av oss har i hus til enhver tid, og om en får besøk litt sånn overraskende så er det jo laget i en fei mens gjestene inntar sofaen. Fyllet er det jo bare å bytte ut etter hva man har i kjøleskap og fryser. Og er man ekstra lur så lager man smuldrepai i mindre former og har liggende på lur i fryseren, så er det bare å putte forma i stekovene når gjestene kommer! 

Har du en favorittoppskrift som er enkel å lage om du skulle få overraskende besøk?

2 kommentarer:

 1. Hei :) dette så godt ut da.. takk for tipset.. er vel ikke akkurat dette jeg kan spise da.. men kjekt å ha noe som en kan lage til gjester som kommer overraskende.. og de fleste er nå veldig glad i søtt da..

  ha en fin søndag:)

  Klem

  SvarSlett
 2. Mmmm dette må prøves:)
  Så riktig så godt ut...Å så lettvint å da kan det ikkje bli ber;)

  Ha æn fin dag:)

  Klem Ea

  SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)