lørdag 13. mars 2010

Knekk i vei - smaken du blir hekta på!

Merker meg at trenden det siste halve året er hjemmelagde knekkebrød, ei heller her i huset har vi unngått å blit hekta på nettopp: hjemmebakte knekkebrød:) Har prøvd meg frem for å finne ut hvordan jeg vil ha dem, og jeg mener og tror at gresskarkjerner danner litt transmak, så de bør det ikke være så mye av i blandingen. Å bake knekkebrød er faktisk mye enklere enn hva jeg først trodde, og jeg kan anbefale alle å prøve!
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
2,5 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkefrø
0,5 dl gresskarkjerner (om jeg dropper disse, så øker jeg mengden av noe annet)
1 dl sesamfrø
4 dl melblanding av sorten: Matpakkebrød
7 dl vann
1 ss honning
Sånn skal røren se ut i det du tømmer den ut på stekebrettet. Våt og klissete.
Stryk røren ut på to bakebrett så jevnt som mulig, og sett i ovnen på varmluft 180 grader i 10 minutt, ta ut og rut opp, sett inn igjen i ca 30 minutter. Da slår jeg av ovene og lar brettene stå i ca 10 minutter før jeg åpner døren på gløtt og lar de stå til ovnen er kald. Skulle du være uheldig, er det bare å legge de på en rist å ettersteke.
Kan jeg si annet enn at dette er virkelig noe godt?! Ikke noe smaker som hjemmebakte knekkebrød!


2 kommentarer:

 1. Yummi, her baker vi også knekkebrød og det så smaskens altså:)

  I dag blir det baking av klibrød igjen, ikke et gram med mel i, men derimot både kruskakli og linfrø moset med stavmikser til de får melkonsistens. Nydelig og mettende;)

  Ønsker deg og dine en alldeles fortreffelig lørdag:)

  Klemklem

  SvarSlett
 2. Dette ser bare helt deilig ut. Må prøve og bake de denne uken. Siden det bare er jeg som spiser knekkebrød varer de sikkert lenge. Hvor lenge varer de før de blir vassne? Og siden jeg ikke har matpakke brød mel her, hvilken mel sort smaker best?

  Klem fra USA,
  Tone Lill

  SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)