søndag 31. oktober 2010

Tiden leger ikke alle sår

Tenk som tiden går, og selv om det sies at tiden leger alle sår, så er ikke det sant! Tiden leger nok selve såret, men opplevelsen setter seg igjen i kroppen som arr... Arr som klør og svir med jevne mellomrom. Det er ikke alltid at vi vil kjenne på den smerten, øser inn på med andre inntrykk og skyver det triste så langt bak som vi overhodet klarer. Dette kan jeg love deg virker ei stund, men over tid så vil dette smerte så mye at noe må ut. De dagene er det best å være for seg selv, for det er for ondt, og det er vanskelig å dele.

Her har vi i det siste snakket mye om Kristjan vår, lillebror som kom så stille til verden denne dagen for tre år siden. Røvet fra oss før han rakk å sette spor i den virkelige verden, før han fikk bli kjent med oss og vi fikk bli kjent med ham. Tenk, vi skulle hatt en to åring løpende rundt her nå... Min store trøst er lillebror når disse tankene kommer. For hadde vi fått beholde Kristjan, er det ikke sikkert vi hadde fått lillebror... Hardt, men sant.

MEN!!! Det er nemlig et men, et barn kan aldri erstatte et annet barn!! Jeg vil for alltid være en firebarnsmor, men gleden av å ha fire barn løpende rundt meg, vil jeg aldri få oppleve. Og savnet mitt etter Kristjan vil alltid være en del av meg. Sorgen over å måtte oppleve det vi opplevde vil alltid sitte i meg. De minnene jeg har fra ultralyden som bekreftet det jeg allerede visste, de er ikke noe gode. Det å følge sitt barn til graven....Skulle virkelig ønske at ingen andre måtte gå gjennom det vi opplevde.

Et lys er tent for evighetens lillebror, verdens vakreste Kristjan i dagSkjer det mystiske ting på bloggen min? dette lå jo ute i går og i dag var det borte....prøver på nytt og ser hva som skjer...

7 kommentarer:

 1. Får klump i halsen, det er så urettferdig at ikke alle får oppleve livet. Tenker på dere i dag mens dere minnes den lille, og samtidig gleder dere over de dere har. Klem!

  SvarSlett
 2. Nei, du har rett; tida leger ikkje alle sår!
  Mange gode tankar og klemmar til dokke alle på denne 2-års dagen som vert så sår

  Eva

  SvarSlett
 3. <3<3<3, føler så inderlig med dere, og er så enig så enig i det du skriver.....
  Klem

  SvarSlett
 4. Huff så trist Veronika!!
  Kan ikke sette meg inn i hvordan det er, men skjønner det må være fryktelig tøfft!!

  Klem Ea

  SvarSlett
 5. Ingen forældre skal begrave deres børn...Sådan skal og bør det være, men desværre er det altid sådan.
  Mit hjerte bløder for dig, som har måttet opleve en så stor sorg ...
  Et gammel kinesisk ordsprog siger:
  "Lad gerne sorgens fugle flyve over dit hus men ikke bygge rede på dit tag"...

  Jeg kan jo se og opleve på mine forældre (og mig selv også) at sorgen over min døde lillebror aldrig forsvinder sådan helt. Men med tiden bliver den til at bære.
  Men de mennesker der gennemlever srgen ver et mistet barn, en mistet bror eller søster, bliver aldrig de samme mennesker igen.

  Stort varmt klem herfra

  SvarSlett
 6. Ufattelig trist!!! Føler med dere, varme klemmer sendes til dere.

  SvarSlett
 7. Så utrolig trist! Blir veldig rørt når jeg leser dette...
  Dette er noe som ingen skal måtte oppleve!!
  Føler virkelig med dere, sorgen vil man aldri komme over, det blir endel av en, like som man gleder seg over livet og det man har.

  Varme tanker!
  Else Irene

  SvarSlett

Så koselig at nettopp du stakk innom bloggen min, håper du har hatt en flott opplevelse:)