torsdag 28. januar 2010

Tidlig ein morgon...

Ja, da diskuterer vi alt. Særlig ved frokostbordet der vi jentene samles, morgengretne og fæl, men med stort behov for å snakke oss våkne. Og vi snakker om det meste, men det som har opptatt jentene en del er hvorfor ting heter det de gjør. Ikke alle navn er like forståelige, kan jo nevne noen eksempler....
  • Spekeskinke - speket skinke: den er grei
  • Aprikossyltetøy - syltetøy av aprikos
  • Kalverullade - pålegg laget av kalv
  • Leverpostei - postei av lever
Alle disse er jo grei, og vi forstår hva vi spiser og hvorfor det heter som det gjør. Men så kommer de sortene som vi sliter litt med å forklare.....
  • Gullsalami - absolutt ingen pølse laget av gull, ei heller ingen sim-sala-bim...
  • Stabburspølse - absolutt ikke laget av stabbur
  • Familieskinke - forhåpentligvis produsert av en familie, men ikke laget av en familie....
  • Krydret familieskinke - dagens tips var at det var laget av en familie som likte krydder...
  • Hamburgerrygg - visste ikke at hamburgeren hadde en rygg vi...
Nei, ikke lett å vite hvordan produsentene kommer på navn på alle sine produkter, men noen kan vi vel si er lettere forvirrende/misvisende...

onsdag 27. januar 2010

Siden dere spurte så fint;)

Da skal jeg holde det jeg lovet, nemlig å gi dere oppskriften på godisen vi laget forleden dag:) Denne kliss-klass godisen, som når den har fått stivne blir skikkelig nam-nam.

Man gjør så som dette:
  • to spiseskjeer smør smeltes i en kasserolle
  • tilsett en pose Marshmallows og la dette smelte helt
  • tilsett så en stor porsjon puffet ris eller honey corn - selv foretrekker jeg puffet ris:) du ser når det er nok. Kliss-klass massen skal omslutte hvert korn;)
  • skrap dette etter beste evne over i en form, i ett passende tykt lag
  • la dette stå i kjøleskap til det er stivt
  • ta ut og skjær i passende biter
  • NYT!!!

mandag 25. januar 2010

Skal jeg friste dere litt?

Dette ser da godt ut?Eller kanskje dette ser godt ut?Eller hva med dette?
Dette er faktisk kjempegodt!!!!!

Lurer du på hva det er? Tja, si det du, kan i allefall love dere at det smaker kjempegodt;) Kanskje deler jeg oppskriften med dere senere om dere spør skikkelig pent, hehe;)

søndag 24. januar 2010

Endelig tilgjengelig for fotografering

Strikket meg lue her for ei tid tilbake, trodde jeg...men noen andre trodde visst den var til noen andre.... Så jeg er fortsatt lueløs, mens noen andre tydeligvis har en lue for hver dag;) Kjedelige greier altså, hehe. Her forleden klarte jeg faktisk å huke inn denne luetyven og få tatt bilde, ikke enkelt det skal jeg love dere. Her er den altså, min tvinn-tvinn lue, inspirert av spiralsokkene! Har strikket den i Easy, og lilla valgte jeg fordi jeg da kunne bruke den både til den lilla jakken min, og den svarte....trodde jeg.... Nå har jeg derimot kjøpt mere garn og skal snart strikke ei til....som jeg forhåpentligvis får beholde!

lørdag 23. januar 2010

Strikk i farger - rødt

Judith har oppfordret til fargeblogging på bloggen sin, og fargen var denne gangen RØD! Da tenkte jeg at jeg kunne benytte anledningen til å vise frem noe jeg ikke har vist før, noe jeg strikket lenge før blogg og internett var pop. Når jeg gikk gravid med snuppetuppe nr to, tok jeg pinnene fatt og strikket denne søte marihønedressen etter mønster fra Lanett. Den er ganske godt brukt, noe bildet også viser. Lillebror bruker den også nå. Jeg strikket også en versjon i hvitt:) Kjempekoselig å strikke noe så søtt! Har også to marihøneluer liggende, mon tro hvor.... Ønsker dere alle en flott lørdagskveld!

torsdag 21. januar 2010

Til to flotte mammaer:)

(rappa bildet på nettet...det er ikke lillebror altså, sorry)

I dag har jeg lyst å legge inn ett flott dikt som jeg fant på nett, og dedikere det til to flotte damer/mammaer;) Dere to er innom meg rett som det er- det vet jeg;) Og begge to bærer dere et lite knøtt under brystet. Gleder meg til småknøttene deres er født! Håper den ene ikke bruker like lang tid som sin storebror på veien ut, og at den andre er like søt som sin storesøster.

Dette er en hilsen til mamma'n min fra meg
jeg ligger inni magen din og lengter etter deg
- for selv om vi er nærme nå, så gleder jeg meg til
å se deg smile søtt til meg og kose når jeg vil.

Det blir i lengste laget å vente sånn,
jeg vet men tenk - for meg har dette vært en diger evighet!
For deg er ni små måneder en brøkdel av ditt liv
mitt liv har ikke startet det, et rart alternativ...

Å mamma'n min, jeg gleder meg. Det kiler inni meg!
Tenk, om no'n små små dager så skal jeg treffe deg!
Jeg kjenner dine lyder, jeg kjenner stemmen din
og om no'n små små dager skal du få høre min.

tirsdag 19. januar 2010

Stille og rolig

Her er noen av mine arbeidskollegaer, virkelig flotte damer:)
Kopiering forbudt!!!!Her er en liten plugg som fortsatt tar livet veldig med ro når han er med mor på jobb:) Ellers er han propell, men i fjøset sitter han helt i ro og ser på det som skjer.
En storesøster som kan rase rundt med vogna er kjekk å ha:) Og ja, Bassa er veldig nysgjerrig!

fredag 15. januar 2010

Livet er herlig!

Sola skinner, kuldeperioden har vart lenge, og den har vært stabil, kan vinteren bli vakrere?!
Ingen kald vind fra nord i dag, så da la vi ut på tur jeg og lillebror i sjalet. Først med Pochahontas, så alene vi to.
Noe av lykken i livet er å bo landlig, ha plass til å snu seg på egen tomt. Jeg kan vel egentlig ikke klage der?!

Finnes det noe finere enn et hvitt vinterlandskap?

Fin fredag!!!

søndag 10. januar 2010

Beklager.....

Beklager så mye til dere som har vært tvunget til å høre julemusikk helt til nå....nå er det fikset;) Hadde helt glemt at jeg hadde lagt inn musikk på bloggen min.


Duften av kos

Å herlige søndag:) I dag har jeg bakt de etterlengtede kanelsnurrene med perlesukker! Jentene har mast i flere dager om akkurat dette. Så når andre knapt hadde fått søvnen ut av øynene, var en god porsjon med kanelsnurrer klar til å nytes her i huset! Ble du frista?! Da kan du jo lage selv da vel;)

Verdens beste bolleoppskrift:
360 gram margarin
360 gram sukker
1 l melk
4 pk tørrgjær
2 egg
2 kg mel

Hvordan få de perfekt sa du? Hev-hev-hev;)
Stekes på 200 grader i ca 15 minutt.

Lykke til!!

lørdag 9. januar 2010

Innekos:)

Julegaven som gir kos lenge, lenge:) Bare jeg som nyter kaffe her i huset, så jeg er rimelig bortskjemt, jeg vet. Det finnes ikke noe som er bedre enn en god kopp kaffe, det er kos det:)
Men så var det det å finne den beste smaken da, utvalget er på 16 basissorter, i tillegg er det noen spesialer innimellom. Bestilte nå, og jeg er glad jeg ikke bestilte mer enn en pakke med pepperkakekaffe, men dumt at jeg ikke bestillte mer enn to pakker med aprikoskaffe:( En klar epressofavoritt, virkelig kosekaffe!! Lukten brer seg i kjøkkenet, og du leter etter aprikosene, nam-nam. Ellers er det mange gode smaker, jeg skal prøve meg frem litt her nå, flere sorter i skapet:)Her er det fortsatt kaldt, så vi fyrer med ved! Ha en flott lørdag!!

fredag 8. januar 2010

Hva var det du hadde opp på bordet....?

Ååååå, en duk ja:)

Trenger jeg si noe mer....? Lillebror er veldig aktiv, og elsker å utforske det meste. Gjett om han koser seg! Å reise seg opp ved varmepumpa og se litt på livet utenfor stuevinduet er gøy det, men enda kjekkere å tørke nesen i duken:) Artigklump!! Vi øver på "nei" ;) Litt knall og fall blir det, men kan jo ikke bruke hjelm heller, men han lærer vel bedre etterhvert. Snart er han 7 måneder, så tiden går fort*sukk* Vi er tilbake i fjøset jeg og han, sist vi var der var jeg gravid og hadde han på innsiden, nå er han med og ser på det som skjer, litt annerledes det ja.

Fin fredag!!

torsdag 7. januar 2010

Det er vinter!!!

Det er vinter:) Ikke så ofte at snøen kommer i så store mengder og ligger så lenge her ute ved kysten, så gjett om vi nyter det! Været er stabilt kaldt, sånn rundt -10, og det knitrer under skoa når vi går:) Deilig vær synes jeg! Jentene storkoser seg, eldstejenta tok faktisk skia fatt og gikk til og fra skolen i går, en tur som er 2,5 kilometer hver vei, og tar ca 40 minutt. Mamma'n var stolt over hvor flink hun var, og veldig letta for at turen hadde gått bra:)
Jeg lurer virkelig på om denne hekken har et liv til....? På de årene vi har bodd her har han overlevd snøfallet og snøen som kommer ned fra taket, og den har fått en naturlig bøy på den ene enden- se nede i bildets venstre hjørne. Dette er jo ok, men nå er hele hekken dekket av store mengder snø. Overlever den får vi gi den en ny fasong:) Vi får bare trøste oss inntil videre og si: Pytt, pytt det går nok bra!Katta har funnet sin vei inn i huset, og selv om han ikke liker å baske i dyp snø, så gjør han visse unntak:)Dette er snømengden på verandaen, så her kan vi nok lage oss en tunell. Når sola kommer om ca 14 dager møter nok denne snøen litt motstand, men jeg regner med at den blir liggende til vi må ta spaden fatt:)

Håper alle har det bra i kulden!! Dessverre vet jeg at mange sliter og ikke tar været like positivt som jeg gjør dessverre....men været kan vi ikke styre. Ha en flott dag!!

tirsdag 5. januar 2010

Nytt år- nye muligheter

Så er Mulighetenes bok 2010 åpnet, og jeg har tatt fatt på arbeidet med å fylle sidene. Så langt har jeg kommet til første kapitell, 5. avsnitt, og foran meg ligger et hav av muligheter, forhåpenligvis masse spennende, mye glede, noen tøffe tak og kanskje noen triste ting - forhåpentligvis ingen, men en vet jo aldri. Men først og fremst ligger det en bunke med blanke ark, som skal fylles:)

Her er det iskaldt og masse snø, og livet er tilbake til normalen, derfor er det så stille fra denne kanten akkurat nå, men har mye jeg skulle vist dere, så jeg lover å oppdatere mer senere i uka.

GODT NYTT ÅR TIL ALLE DERE!!!

Håper vi ser mer til hverandre i året som kommer:)