onsdag 29. september 2010


I dag har vi stiftet bekjentskap med denne typen, litt av en kar skal jeg si dere! En del yngre enn han dere fikk se i går, og ganske glad i brødskive, selvsagt til barnas store fryd!!


Men lillebror som endelig har lært seg å si Bæææ, stusser ikke noe av at denne sauen sier mæææ, vi 
andre synes det er litt vittig, for han sier ikke bææ, han sier faktisk mææ:)


Sola kom sent i år, så også rosene som nå står i full flor her hos oss. Disse rosene er nydelige, store, røde blomster som lyser opp i hagen.


Like over oss i dag fløy plutselig denne flokken med gjess, og jeg sto med kameraet i hånden og filmet lillebror, så jeg tok et lynfoto, rakk ikke annet enn å knipse og så var de utenfor rekkevidde. Men noe så flott som når en hel flokk flyr like over hodet på oss, for ikke snakke om sangen deres som høres på lang vei.


Flott vær byr på uteaktiviteter, så i dag har det blitt øvd på håndballkast.....


....og armhevinger!! 
En må virkelig henge i stroppene om man skal bli like sterk som pappan sin her i gården! 

Vet ikke om det er flere som sliter med å laste opp bilder i dag, men jeg sliter i allefall......kjipt for jeg har 
flere bilder som skulle inn her,  men jeg får bare en liten grå boks. Får spare dem til i morra. 

Ønsker dere en flott kveld!!!

tirsdag 28. september 2010

En høstdag i bilder



Været hos oss er helt fantastisk for tiden, livet i seg selv er helt fantastisk!! Koser oss masse, bare nyter å kjenne den kalde, rene duften av høst:)


I dag skulle minstejenta ut og selge lodd, slik jobbing hører med om man er med på fritidsaktiviteter. Så da la vi i vei med lillebror i vogna og fotobagen klar- heldigvis!! Denne flotte sommerfuglen koste seg også i sola i dag, og jeg klarte å knipse en del bilder av den.


 I tunet vårt står denne flotte typen, litt av en vær, stolt og kry med sine store, krumme horn. Selv er jeg helt betatt av de øynene hans, så levende og intense! Lillebror sier bare "bæ, bæ" etter å møtt denne karen, så litt nytt lærer vi hver dag;)


Nå i kveld skinner månen og kaster glans over vannet, speiler seg på sin helt egen måte, nesten så vi kan 
kalle han selvdigger der han henger høyt oppe på himmelen;)


Rart egentlig at noe så inntørka kan lyse så flott.... For månen ser egentlig ut som en inntørka ostebit sa jentene nå når de fikk se bildene nå. Vittig!

Ønsker dere alle en riktig flott tirsdagskveld!!!

mandag 27. september 2010

Kvitre, kvitre



Nå har høsten virkelig kommet! Småfuglene kommer flyvende så snart de hører folk, og undres nok på om vi ikke har en liten matbit på lur


Like over hodet på oss når vi er på verandaen og leker er nemlig denne fæle ledningen som fuglene 
liker å sitte på.....


Og der sitter de godt, pjusker og vasker seg, steller sine fjær som om de skulle vært av gull

Og så bæsjer de rett ned der vi bruker å leke.... Så alt har sin sjarm må vite, også disse søte, små fuglene;)
Når det gjelder den mystiske gjesten så har vi enda ikke funnet ut av det, men vi tror det kan være et rådyr, men vi er altså ikke helt sikre. Blir litt lite datatid for tiden, dagene tilbringes ute med lillebror, og så kommer ettermiddagene og kveldene og da skal lekser gjøres og jentene kjøres hit og dit, da blir det lite tid til overs. Men vi er i tipptopp form alle sammen her, så om det er stille her på bloggen så er det ingen grunn til bekymring, det er bare tiden som ikke strekker til;) Sjekk gjerne ut fjøsbyggebloggen vår også, for nå skjer det ting fremover:)

Ønsker dere alle en flott kveld!

torsdag 23. september 2010

Søt, tøff og sjarmerende


For en tid tilbake så vant vi månedens gave på Filifjong  som var en fleecedress:) Vi valgte oss en liten panda, og dere kan tro lillebror er søt når han stabber rundt som en liten panda! Garantert verdens mest sjarmerende panda:)


Men lillebror er ikke bare en liten søt pjokk, han er også verdens tøffeste lillebror! Allerede i en alder av 15 måneder så har han innsett at fart og spenning er topp! 


Og han er absolutt ikke redd for det slag, jo tøffere, jo bedre virker det som, akkurat som sine søstre....


Men sikkerhetsutstyr er utrolig viktig altså;)



onsdag 22. september 2010

Den mystiske gjesten

For en tid tilbake så ga jeg dere et hint om en mystiske gjesten, og nå skal dere få høre;)


Det har seg nemlig slik at jentene kom ut i hagen en søndagsmorgen og da var det noe merkelig bæsj i hagen, og mor sjøl ble selvsagt oppropt med beskjed om å ta med kamera!


Dagen før hadde jeg selv oppdaget spor i hagen som tydet på at noen hadde gått seg vill og slitt med å komme seg videre. Sporene var heldigvis lett å tolke som dyrespor, så her kunne vi slik sett slappe av;) Hadde selvsagt ikke vært like lett å slappe av om sporene hadde sånn ca størrelse stor og diger;)


Så var det denne bæsjen da.... Det var i allefall ikke så vanskelig å se at denne nattevandreren hadde vært på slang, men det var ikke i vår hage da vi ikke har stikkelsbær. Men snuten på dyret må være ganske hard for stikkelsbærtrær er som vi alle vet full av torner.


Nå fant vi ut at dette dyret de kommende nettene også stakk innom hagen for sporene dukket opp flere steder før det ble stans i den trafikken. Vi vet enda ikke hvem denne gjesten var, men kanskje noen av dere kan hjelpe jentene mine og løse gåten om den mystiske gjesten?


søndag 19. september 2010

Ikke helt som andre...


Når vi først snakker om en fruktbar høst, så kan jeg jo også "skryte" litt av egendyrkede gulerøtter til dagens middag:) Men en er ikke helt som andre, stakkar han er helt fargeløs tvers igjennom. Hvorfor aner jeg ikke, og smake fikk jeg ikke før noen andre hadde satt tenna i den heller. Nå skal det også sies at jeg ikke kan spise rå gulerøtter heller:( Allergi er kjipt, men ikke så mye å gjøre med det. 

I å så sådde vi ringblomster mellom radene med gulerot, og så langt har vi ikke sett noe flue. Tidligere år har det vært en del, så mulig det hjalp. Fint ble det i allefall! 

Dyrker du egne grønnsaker?


lørdag 18. september 2010

Himmelsk!


Petunia er bare så kreativ og takket være henne kan vi nå publisere bilder med himmelsk sus en gang i uka med god samvittighet! Supert for oss himmeltittere, så absolutt:) For er det noe som fanger min interesse så er det bilder av himmelen, skyene, sola og månen. Satt faktisk tidligere i dag og lurte på hvordan jeg skulle få vist frem noen bilder jeg tok i går, og så tok jeg en bloggrunde og vips så hadde jeg funnet Petunias nye utfordring!


I går da jeg var ute og lekte med lillebror så var utsikten til den 
ene siden av fjøset slik som dette, en glitrende regnbue, med en
svak tvilling et lite stykke til sides.


På den andre siden så det slik ut, og vi hørte tordenskrallet rulle over himmelen. Hos oss derimot så var det opphold og sola prøvde å vinne litt plass, den tapte etterhvert den kampen og regnet kom øsende ned!

Flere Himmelske innlegg kan du se her

Fruktbar


Høsten er en fruktbar tid, i allefall i hagen;)

 
Inne blandt bladene i epletrærne lyser det i røde epler, og spesielt på den ene siden av treet... Rart


Vi har bare to epletrær, men de gir epler i massevis. I år er de små og litt sure, men de er i fra egen hage i det minste, og bare det gjør smaken bedre!


Disse herlige eplene måtte inn i dag, for da jeg prøveristet treet forsiktig så fallt de ned. 
De skal nok bli noen glass med herlig eplemos, og 
senere nytes som tilslørte bondepiker!


I hagen har vi derimot tre plommetrær, men de må nok vike plassen snart. To er helt tomme for plomme, enormt med blad, men altså ingen plomme. På det ene klarte jeg i dag å telle 8 plommer, inkluderet den dyrebare plommen som hadde fallt på bakken i løpet av natta. Disse plommene må nok nytes delux!


Ellers så har vi kjøpt oss boblemaskin, eller det vil si jeg kjøpte
bursdagsgave til meg selv;)  Ser for meg at dette skal bli topp 
på kjøkkenet! 

Ønsker dere alle en flott lørdag!!!


onsdag 15. september 2010

Det er lov å drømme seg bort....


I forrige uke når jeg var fri for nett så følte jeg at jeg hadde så mye på hjertet, men ingen å dele det med, nå som jeg er tilbake på nett står jeg rett og slett fast.... Hvorfor det da?! Jo, fordi jeg har tatt så masse bilder, har så mye å dele at det rett og slett må velges i massen over hva jeg skal publisere.


Kall det gjerne et luksusproblem, for det er vel tilnærmet det det er akkurat nå. Kanskje var det også luksus i dette tunet en gang i tiden, i allefall når man ser på størrelsen på huset og tenker på hvor gammelt det må være.


Husfasader har vel i utgangspunktet alltid opptatt meg, syns det er spennende, og da er det litt vemodig at jeg så langt har flyttet inn i hus som andre har bygd før meg, og som selvfølgelig ikke er tilpasset mine ønsker og mine behov. Barndommens ferier gjennom Telemark har virkelig satt spor, der var det hus etter hus med flotte utskjæringer og sjarm i alle bauer og kanter, mens noen av de var utsatt for 70-tallets grusomme herjinger.....


Noen ganger slår det meg: er det typiske norske hus egentlig helt gjennomtenkt? Drømmehuset mitt skulle hatt kjøkkenet som husets hjerte, og rommene ellers skulle vært akkurat passe store, og selvsagt skulle badet hatt et rom vegg-i- vegg med vaskerom og plass til alle husets rene klær. Klesskap på soverom er bare tull! Det samme er stuer på over 50 kvadrat og disse såkalte vindfangene, tro meg!

Som du kanskje har forstått allerede så har været tvunget meg til å være inne og rydde og vaske i dag;)

Hvordan er ditt drømmehus?


Bursdagsgaven går til......

Jeg hadde jo bursdag i går, og jeg lovde en av dere en overraskelse i posten i løpet av september, og den heldige er:

Victoria med bloggen Godt Isolert






True Random Number
Generator














6


Powered by RANDOM.ORG

Har ikke fått vist frem et lite glimt av gaven ennå, men nå kan jeg vel bare vente til den er kommet frem. Send meg adressen din så skal det bli en liten oppmerksomhet i posten, finner mailadressen på profilen min;)

mandag 13. september 2010

Vil du være min venn?

Ukas- eller skal vi si forrige ukes- bokstav var 

V


Nettløse Veronika er nå heldigvis tilbake på nett- og håper selvsagt at det er slik det kommer til å bli fremover;) 

Velger å vise dere en bildeserie av lillebror V ( Vi har forresten bare to forbokstaver her i familien, og det er V og K, halvt om halvt) som gjerne vil være venn med de firbeinte på gården



Hver morgen når jentene er levert på skolen er vi inne i gjerdet hos 
dyra og hilser på. Lillebror blir stadig tøffere, og dyra virker glade 
for å se ham


Han har gjerne med seg restene av frokosten som han deler litt sånn: litt til meg og litt til deg. Kyrne har heldigvis ikke slike skumle tenner som Pochahontas har, men de har en litt ekkel tunge....


Kom til meg da vel....!


Pochahontas er veldig glad i kos, og lillebror bruker å legge hodet inn til mulen med en hånd på hver side av 
mulen, da er det kos da!


Er det ikke to vakre gutter jeg har;)


Så snuser vi litt, og så prøver vi gjerne å nappe lua... Sa jeg liten ramp denne Pochahontasen vår?!

Vi snakker mye om venner og det å ha gode venner for tiden, for det opptar jentene en del, og vi vet at det er mange som ikke har så mange venner og det er mange små som tilbringer for mye tid alene. Og jentene syns at alle fortjener en venn. Jeg kunne ikke vært mere enig!!

Så da kan jeg vel avslutte med dette sitatet til ettertanke i kveld
En venn er mer kjær enn himmelens lys; for det ville være bedre for oss at solen var utslukket enn at vi skulle bli uten venner.

Flere V- innlegg kan du titte på her

Ikke glem å ta en titt på denne linken, siste frist i morra!

Ha en flott kveld!!!