torsdag 25. februar 2010

Vant vi?

JA!!!!!
Vi har Eides flotteste ungku, Smudi danka ut de andre og vi kom seirende hjem med hvit sløyfe og smil rundt munnen:)
Ikke akkurat premieku hun som sto modell for denne koppen, men vi skal nok krangle om å drikke av denne har jeg forstått. Gullet var med på kveldens premieutdeling, og ho var veldig stolt av å ha ei så fin ku- for det var visst hennes ku fikk jeg høre. Ja vel sier nå jeg bare, da vet jeg hvem jeg skal plinge på når Smudi trenger en skrubb, hihi.
Til slutt måtte jeg love å blogge bilde av gårsdagens middag, som ei søt frøken hadde tatt bilde av;) Kanskje noen ble litt sultne?

I morgen blir det kino, Asfaltenglene, og siden vi har så god tid i morra skal vi spise på Dolly Dimpel. Dit går man aldri om man ikke har minst to timer til rådighet.....om de ikke har blitt bedre på levering siden sist vi var der... Vinterferien nærmere seg slutten, huff og huff, blir hardt å stå opp grytidlig på mandag ja;) Nå skal denne bondetuppa finne senga, i morgen tidlig skal nok en del liter ut av fulle jur.

onsdag 24. februar 2010

Missekonkurranse

I dag har det vært missekonkurranse, og det er ikke hvilken som helst Miss de var på utkikk etter heller, hihi. De var nemlig på jakt etter Eides flotteste ku! Mon tro om denne kua befinner seg i vårt fjøs?! Vi krysser i allefall fingrene og håper på det. Mor og datter var i allefall påmeldt og ble vurdert, og jeg tror vi har gode muligheter med kua Smudi. Først i morgen kveld får vi vite hvem som stakk av med tittelen. Gjett om vi gleder oss!!! Ganske lærerikt å være med på sånne aktiviteter som dette, spesielt for meg som er selvlært bondetuppe:)

Ellers så laver snøen ned her ytterst i havgapet og skaper frustrasjon de lux for meg.... Håper bare det ikke kommer mere snø, litt kjedelig å tilbringe tid i traktoren i uværet når jeg kunne kosa meg inne med lillebror og snuppetuppene. Men snø hører kanskje vinterferien til, så jeg biter det i meg og får i det minste håpe på litt utevær i morra.

En fin onsdagskveld ønskes dere alle!

tirsdag 23. februar 2010

Missekonkurranse i morra:)

I morgen er den store missekonkurranse-dagen:) Kan tro vi gleder oss!!! Dette blir spennende!!! Hva, hvor og hvordan kan dere lese mer om i morra!!!

Inntil videre kan jeg dele følgende med dere: JEG VIL HA VÅR!!!!!!

I skrivende øyeblikk er det -10 grader og iskald vind, barna som har vinterferie klarer ikke være ute på grunn av kulden, liten tur ut, rett inn!! Kan tro de kjeder seg, men vi prøver å gjøre det beste ut av det.

Men så er det jo slik at vi varmer opp dette store huset med en varmepunpe - luft til luft- og den ga oss nok en morgen med kuldefornemmelse....inne. Ikke akkurat deilig å storme ut av soverommets 4 pluss grader og inn på stuas 15, det var liksom ikke noe opplevelse å hoppe i taket og hyle av fryd over. Mulig jeg er bortskjemt, men jeg må ha det varmt med tanke på lillebror som krabber rundt på gulvet. Så i dag har vi fyra i ovnen, og så kom jo sola frem og gjorde stua ganske varm, det var deilig det!!! 

Men etter å sett værmeldingene som stadig melder kulde, så skriker jeg snart høyt: JEG VIL HA VÅR!!! Om jeg har nevnt det før her, så nevner jeg det igjen, ja jeg liker vinteren, men dette er ikke vinter- det er ISTID! 

Og som om det ikke var nok å våkne til et kaldt hus, så var jaggu meg bilen også lei av kulden og nekta å rikke seg en meter, da er det kjekt å ha gode hjelpere som kan stille opp og fikse problemene

Nå kan jeg endelig ta kvelden og sove godt, måtte bare få ut litt kuldefrustrasjon....og det hjalp!

mandag 22. februar 2010

Melk til kalven og melk til meg

 En nyfødt liten oksekalv med navn Klompen, her ca fem minutter gammel

Her på gården er det jo alltid liv og røre, noen kommer, noen går, slik er det bare. Men de beste stundene er når nye kalver kommer til, så fremt alt går bra selvsagt, for det er jo ikke alltid at alt går bra i dyreverdenen heller dessverre. I helga kom det to kalver til verden, en liten oksekalv på lørdagskvelden og ei lita kvige på søndagsmorgenen:) Og jeg fikk gleden av å være tilstede og hjelpe begge kalven til verden. Livet er fantastisk! 
 
Den første melka kua får er råmelken, en mirakeldrikk for små kalver som trenger immunstoffer fra mora for å være styrket til livet i fjøsen. Men også vi mennesker kan jo dra litt nytte av denne utrolige melken, den er ekstra fet og er enda søterer enn den vanlige melken som kommer etterpå. Her i huset lager vi råmelkspudding av den første melken, og vi nyter den lunken med karamellsaus, kjempegodt!!!
 
Siden ikke alle her i huset var like begeistra for råmelkspuddingen tidligere i dag, gikk de her og drømte om nybakte boller og kanelsnurrer, bruker jeg råmelk i bollene blir de ekstra myke og luftige, smaker himmelsk:) Vel siden mor sjøl er av det mye slaget, ble det i all hast satt en stor bolledeig før jeg gikk i fjøset, og når jeg kom inn var det bare å sette i gang med bollerulling. Tre brett med nystekte kanelsnurrer og boller med og uten rosiner fikk bein å gå på, og tre trøtte barn gikk bollerunde til sengs - to stykk klarte ikke holde øynene åpne til baksten var ferdig, så de skal kose seg til frokosten i morgen:) 

Ja, det er fullt opp i herberget i kveld, men det er jo vinterferie:) Ha en fin kveld alle sammen!


Vinteren er herlig!

Ikke noe er finere, renere og mer avslappende enn herlig, kaldt og stabilt vintervær! Vi har jo tross alt vinterferie!!

søndag 21. februar 2010

Blått er flott

Alt jeg kan gjøre for Kristjan min er å pynte på grava hans, og nå har jeg laget en islykt til ham, en BLÅMed den kulden som er her nå, håper jeg lykten vil stå lenge og pynte opp hos gutten min:)

lørdag 20. februar 2010

Endringer på gang

Jeg holder på å endre på ting og tang på bloggen, så den kan komme til å se litt rotete ut en periode for jeg får ikke gjort alt på en gang;) Men jeg håper at den snart er fikset og slik jeg vil ha den.

Endelig!

Lillebror har vært syk, veldig lenge faktisk, men forrige helg toppet det seg helt med feber, gråt og fortvilelse over ikke få puste skikkelig. Så mandag fikk vi svar på bakterieprøvene som var tatt nok en gang, og han endte rett på antibiotika....tenk om han hadde fått den allerede første gang disse bakteriene var påvist:( Men nå er han heldigvis i bedre form, i går spiste han til og med en skikkelig porsjon kveldsmat! Livet er i ferd med å bli herlig igjen! Veldig fortvilt når de søte små blir så tett og forkjølet.Ett tegn på at god gutten er i ferd med å bli bedre er at han igjen finner på små rampestreker....eller kanskje han strekker ut en hjelpende hånd- litt usikker;) Koselig er det i allefall med en liten aktiv krabat, om ikke like lurt bestandig at han kommer seg frem overalt.

Fin lørdag til dere alle:)


søndag 14. februar 2010

Gratulerer med morsdagen alle mødre!


Da mødre ble til, var tanken ganske klar.
For mødre har noe i seg som ingen andre har.
De har en hånd som hjelper, de lytter & forstår.
De trøster deg gjerne, og blir når andre går.
Derfor har vi mødre, og dersom du spør meg;
Den BESTE mamma i verden, det er jo nettopp DEG!

Her finner du mer informasjon om hvorfor vi feirer morsdag;)

Gratulerer alle mammaer, bestemødre, oldemødre, det er deres dag i dag:)

torsdag 11. februar 2010

Jeg har tatt knekken på sokkemonsteret!!!

Alle mødre sin store skrekk er vel sokkekurven. Her har den i lengre tid vært invadert av O`store sokkemonster! Men så hadde jeg en vaskepose som aldri, eller sjelden ble brukt, og den tok jeg og hengte opp ved kleskurven. Å får en lykke!!! Nå er det bare å vaske alle sokken i posen, åpne posen og slenge sokkene i tørketrommelen og så er det ren lykke som kommer ut en time senere:)

onsdag 10. februar 2010

Mine serviser

På mange blogger nå går det en liten oppfordring, litt usikker på hvem som egentlig startet den, men jeg kaster meg gjerne med på denne bølgen:) Så nå skal dere få se hva mine skap skjuler!Dette er hverdagsserviset vårt, kjøpte det den gangen jeg selv solgte for Casa interiør. Endelig kan jeg ta dette flotte arvegodset i bruk! Nå som jeg har fått meg kaffemaskin oppdaget jeg jo at krus er UT. En kopp lungo tilsvarer en god, gammeldags kaffekopp. Og da kom jeg til å tenke på disse flotte koppene jeg hadde stående i kjelleren, som sagt så gjort, nå står koppene her og er i daglig bruk. Dette er finserviset mitt, dette har vi i både til middag og kaffe. Synes det er tidløst og flott. Serviset heter Herregård og kommer fra Perfect home. Dette serviset bruker jeg når jeg har gode venninner innom for å nyte gode hjemmelagde boller. Høner og haner, hva passer vel bedre enn det her på gården.

tirsdag 9. februar 2010

Ny lue, enn så lenge

Her i huset foregår en intens kamp om å beholde luen, den ene etter den andre forsvinner før jeg vet ordet av det. Heldigvis forsvinner de ikke for godt! Det er bare prinsessene som rapper de. Så etter at den forrige lilla forsvant- ja dere merker dere vel at min turkise periode gikk over i lyseblått før den nå er kommet over i lilla;) Denne Sikk-sakk-lua er strikket i Easy, og mønsteret er mitt eget. Den er også baggy, for det er visst litt mote nå, hehe. Nå kan jeg vel bare si som sant er at jeg kommer nok ikke til å beholde denne her så lenge heller, kampen om denne er allerede i gang og jeg er lovet å få den andre lilla i bytte!

Ha en flott tirsdag:)

mandag 8. februar 2010

En god start på uka....

...er å gi etter for presset når to søte små sier at de vil ha kake, for de overlever ikke på luft og kjærlighet ene og alene:) Så da ble det bakt Snøklumpkake, hihi. Lyst å bake du også? Her er i allefall oppskriften:
  • 70 g smelta smør
  • 250 g sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ss kakao
  • "1" ss natron
  • 5 dl mel
  • 3,5 dl kulturmelk
  • en neve sjokoladelinser
Stek i ovnen på 175 grader i en liten evighet, sånn ca 45 min, du sjekker selvsagt om den er gjennomstekt før du tar den ut. Denne kaka steker vi i en brødform:) Til fyll har vi brukt hvit sjokoladeglasur.

PS! Jeg tar ikke på meg ansvaret for eventuelle overspisinger, ekstra gram på badvekta og lignende;)

Ha en flott kveld!!!

søndag 7. februar 2010

En dott her, og en dott der

Jeg har strikket lue med dotter i følge prinsessa;) Komisk! Holder på å tømme ei hylle i skapet-egentlig så ser jeg ikke lys i den tunnelen, men skitt la gå;) Strikket denne i Falk og dette dotte-garnet jeg kjøpte for "litt" siden. Har ikke fått tatt actionbilde av lua før den ble sendt på dør, men i følge tilbakemeldinger så satt lua som ett skudd, og mottakeren ville ikke gi slipp på den med det første. Koselig når det som blir til på pinnene kommer til nytte og faller i smak:) Mønster eget, og lua er baggy når den kommer på. Planene er å strikke flere, må bare avgårde og kjøpe noen flere nøster med dott.

lørdag 6. februar 2010

fredag 5. februar 2010

Huset på loftet

Alle fortjener et tak over hodet, også små pollydukker og deres venner fra litle pet shop(?). Så nå har prinsessa vært og handla hos tante kokodille, og kjøpt seg dette kjempeflotte huset! Tenkte vi skulle fikse litt mer møbler og sånn forskjellig stæsj, ikke godt å si hva vi finner i prosjektkassen- kan jo godt være noe som kan komme til nytte i dette søte huset. Fordelen med dette huset er jo at det er dekorativt også etter at jentene er ferdig med "dukkeperioden". Hun som leier kvistleiligheten virker ganske trøtt....

torsdag 4. februar 2010

onsdag 3. februar 2010

Rundt å rundt, rundt å rundt

Jeg har strikket...lenge på disse, men nå er de ferdig:) Er bare så kjedelig å strikke på fem pinner.... Mønsteret er jo greit og anvendelig, ikke noe å utsette på det. Og strømpene varer helt til jul neste år, håper jeg, slik som Blånissene gjør hver jul. Strikket i Bambino, har jo en pose med nøster, både hele og halve, så her må det strikkes! Strømpene passer lillebror kjempebra, går til litt over kneet, da de er strikket lengre enn oppskriften.