tirsdag 30. november 2010

Litt rar kanskje...?


En katt etter smokk.... Timmy har lagt sin elsk på lillebrors smokker og flasker, så her må vi begynne å gjemme unna. Tror ikke jeg har hørt om slike nykker blandt katter før, men det er utrolig komisk å se den lille katten med den store smokken;)

Og i dag er det bare en dag igjen til den store nedtellingen starter!!! KOS:)

mandag 29. november 2010

På ville veier?


Annette minnet meg på at jeg hadde glemt å fortelle om Tarzan's forsvinning. Vel saken er den at i dag er det fire uker siden sist vi så pus:( Slapp han ut om kvelden for at han skulle gjøre sitt fornødne etter en lang dag inne, helt vanlig for Tarzan på denne tiden av året. Hver natt rundt klokka 2 var jeg vant til at han kom hoppende inn vinduet på rommet vårt. Bare ikke denne natten...mulig han hadde prøvd, men at vinduet hadde blåst igjen for det blåste fælt. Men jeg tror egentlig ikke han var hjemom og prøvde, for han var veldig høyrøsta om han ikke kom seg inn, så jeg tror nok at jeg skulle hørt ham om han følte seg utestengt.



Hver dag går vi her og venter i spenning, de første dagene mere optimistisk enn de kommende. Vi titta i grøftekanter, uthus, nabohus...uten resultat. Vi spurte over alt, ja selv på nett var Tarzan etterlyst, og der manglet det ikke på tips selvsagt, men ikke en eneste av de vi sjekket ut var Tarzan. Så da ble det stille i huset...skikkelig stille... Og ikke minst en uvant stillhet:( Etter som ukene gikk, mistet vi også litt av troen på at han skulle komme hjem igjen, det sier seg selv når en hjemkjær liten venn er borte så lenge. Vi har enda ikke gitt opp håpet det skal være sagt, men vi syns det ble så tomt i huset. Og når ei dame tilbydde oss en kattunge, så bestemte vi oss etterhvert for å hente hjem en ny liten søtmons...og som dere alle vet, vi endte opp med to søte små. Gleden av to små rampekatter kan vi nyte hver dag nå, men vi titter stadig ut for å se om Tarzan venter på å få komme inn. Så det var litt om Tarzans forsvinning.


Mandagstema - Skygger

Denne ukas mandagstema hos Petunia er 



To troll som jakter på fotografen blir mitt bidrag denne uken;)

I hjørnet stod det en hard skygge,
hva er det som får meg til å rygge?
Er jeg redd for en ensformig skygge?

Nei det er nok måten som får hjertet til slå,
måten som ganske få kan forstå.

Den rareste måten skyggen sto på,
nedfor veggen der han lå.

Jeg gikk nærmere for å se,
kan det være skyggen av ett tre?

Jeg hørte en stemme som lo,
jeg så at skyggen kom fra do?
Det var bare oss to.

(Den Skumle Skyggen av Pepsimax, diktet er lånt på nett)

Flere flotte bidrag kan du ta en titt på her


søndag 28. november 2010

Endelig!!!



I dag kunne jeg endelig henge opp julevimpelen som jeg vant hos Bestefars verksted!!! Den er bare så lekker:) Ta gjerne en titt innom den kreative damen og se alt det flotte hun har laget! Har valgt å henge den opp på veggen over peisen/ovnen, og i hver ende henger det små englevinger. Snart kommer englene frem og skal innta hyllen under vimpelen, og da tror jeg det blir en flott skue. Den brune ramma skal nok under kosten også etterhvert...tiden flyr og plutselig er kosten blitt til murstein, slik gikk det med malingen her i huset Elin.... Rammen inneholder i allefall julekortmotiv som vi hadde for noen år tilbake, tenk at jentene har vært så små også :o

I kveld er min provisoriske adventstake tent( ikke bloggifisert...), men i morra skal jeg på blomsterbutikken og handle det jeg mangler, og da skal dere få se dere også, enn så lenge får dere ha en trivelig kveld!

Tenn lys, et lys skal brenne for denne 
lille jord, den blanke himmelstjerne der vi og alle bor
Må alle dele håpet så gode ting kan skje

 Må jord og himmel møtes, et lys er tent for det

Julens farger...mine farger?


Nå er jeg kommet så langt at jeg har hengt opp mine julegardiner, de som jeg liker
så godt med røde ruter, men...... Syns det ble kulturkræsj på kjøkkenet!! 
Men noe jeg er veldig fornøyd med er hjertet som i år har fått plass i 
kjøkkenvinduet!


Det som er enda verre er at gardinene har krympa i forrige vask, eller det er kanskje ikke så ille, 
kan jo bare justere ned stanga de henger på;) Ellers så er ikke kjøkkenet mitt ferdig malt, det har 
vært en travel høst, men pytt au;) Selve julepynten kommer ikke frem ennå, syns det er kosligst når den kommer snikende et par uker før julaften, men englene mine kommer snart frem! Nå skal jeg se om jeg får fikset adventstaken vår, tror jeg har en ide for hvordan 
årets skal se ut, vent å se!

Hvordan ser din adventstake ut i år?

lørdag 27. november 2010

Våre to nye venner


Vi har fått to nye tilskudd til familien i dag, lille Timmy og hans bror som inntil videre er navnløs


Vi hadde jo Tarzan, men nå har han vært borte i snart en måned.... og det ble så stille og uvant i huset uten ham. Derfor dro vi for å se på en katt i dag, men "blaut" som jeg er kom vi hjem med to... Krysser fingrene for at de er av samme kjønn, men uansett så skal de innom dyrlegen når alderen tilsier at de er modne for det;) Lillebror syns det er gøy med disse små kattene, selvsagt frister kattekassa ganske mye:( En ting er i allefall sikkert: Vi går en spennende og livåt tid i møte med disse to!! Og hvem vet, kanskje kommer Tarzan hjem også etterhvert, en vet aldri med disse guttaboys;)

Ønsker dere alle en kjempeflott lørdagskveld!!

onsdag 24. november 2010

Himmelsk #11


Det er onsdag og tid for en ny runde med Himmelsk hos Petunia, har mange bilder jeg kunne publisert i dag, men dette her er himmelsk på så mange måter;)


Bildet er tatt i dag tidlig da melkeroboten vår kom til gards, nå går vi snart en ny og forhåpentligvis bedre tid i møte som melkbønder! Nå blir det slutt på å sitte på kne og kneløft, for det er det en del av i dag, minst 4 ganger pr ku pr dag og 22 melkekyr, 7 dager i uka, 367 dager i året - det blir en del....Så da skjønner dere hvor godt det skal bli med en forandring;)

Flere Himmelske bidrag kan dere ta en titt på her:)

tirsdag 23. november 2010

Mandagstema - hjelp?

Ukens tema hos Petunia er ordet 




Trenger du hjelp pappa?


Jeg kan hjelpe deg jeg!

Flere hjelp-bidrag kan du ta en titt på her:)

Snørr og tårer


Lillebror har blitt en pjusk liten sjarmør... Her hostes det og gråtes det om hverandre. Ikke noe godt når de små er sjuke. I natt var det riktig ille, feberen steg, han var skikkelig tett og måtte ha medisin hver 2. time... Nå på dagtid har det vært litt lettere, snørret renner, men feberen er fortsatt tilstede. Og han har skjønt at medisinen virker når han hoster fælt, for han går til kjøleskapet og prøver å finne flasken på egenhånd... Ellers så er det bare en ting som gjelder når man er liten og pjusk, og det er mammakos!!


Men små oppmuntringer er kjekt når man er sjuk, slik som å få låne søsters Blime armbånd:)



mandag 22. november 2010

Fortsatt på flørteren...eller kanskje ikke?

Som dere sikkert forstår så kommer det en oppdatering på gårsdagens innlegg. Jeg er veldig glad i kaffe latte og Cappucino, og med min flotte Nespressomaskin og melkeskummer smaker dette utrolig godt!! Etter å prøvd Dolce Gusto sin Cappucinoblanding, er jeg overbevist om at ingen kan slå min Nespresso:) Er du på jakt etter en okay toer maskin, så er Dolce Gusto en grei deal, så også om du foretrekker store krus med kaffe men alltid må drikke kaffen alene. Men bare så det er sagt: melkeblandingen smaker kunstig...og kapslene gir oftest en dam under søppelposen i skapet. Så om du er på jakt etter en kaffemaskin, så ser du i allefall hvilken jeg mener er best her:


søndag 21. november 2010

På flørteren.....

I går hintet jeg om en kopp kakao som skulle nytes, og i dag kan jeg fortelle mer;) Du skjønner det at nå som fjøset er så og si ferdig må vi jo kunne servere de som stikker innom en kopp kaffe også. Derfor ble vi enig (trodde jeg...) om å kjøpe en Dolce gusto til fjøset. Selv har jeg jo en Nespressomaskin inne, men jeg har og tilgang på melk og steamer- som om jeg ikke har det i fjøset haha- men jeg ville ha noe som var enkelt å bruke selv for gubben;) Fordelen og overtalelseargument nr en med Dolce var at det kunne lages kakao uten kaffesmak. Selvsagt husket ikke gubben at vi hadde blitt enig om dette innkjøpet, men nå som den er kommet i hus så er det helt ok;) Ja for foreløpig står den inne på kjøkkenbenken for det er ikke vann på kontoret... 


Så var det spørsmålet: er du fornøyd? Vel, jeg syns det var litt rot med de brukte kapslene... de inneholder tydeligvis en del vann etter bruk:( Og så var det smaken på kakoen, litt usikker på om den var laget i riktig forhold, melkepulver/kakao... men den ligger vel sånn ca på linje med de posene som du rører ut i vann. Nå er jeg kommet inn fra fjøset og har så vidt fått i meg varmen, og er klar til å teste ut kaffe og cappucino, håper de smaker godt!! Skal selvfølgelig komme tilbake med en liten rapport;) 

Fin søndag til dere alle!!!


lørdag 20. november 2010

Juleshopping


Jeg og lillebror har vært på julegaveshopping, to dager i Trondheim:) Og jeg har garantert hatt verdens beste reisekompis!! Så snill og sjarmerende at.
Badebildet er tatt hjemme, de har ikke slik råååsa tapet på hotellet atså;)
Natten tilbragte vi på Thon hotell Gildevangen, et supert hotell når man har med seg små barn for her var det kveldsmat og ikke minst super service! Når man reiser med en pjokk på 17 måneder er det en fordel å slippe å dra ut på byen for å skaffe mat, så kveldsmaten var en av grunnene til at vi valgte Gildevangen. 

Når vi kom på rommet sto badestampen klar og lillebror som bare liker å bade sånn dann og vann, var klar til å stupe oppi på 1-2-3! For ikke snakk om da vi skulle leke oss litt før leggetid og manglet et skrujern for å få fart på marihøna;) Damene på hotellet satte seg i sving for at lillebror skulle slippe å kjede seg;) Og liv ble det i marihøna til slutt.
 
 
Vi fikk handlet masse julegaver, og etter en svipptur til Molde i dag, er vi så å si i boks! Herlig!!!!! Vi var også innom Lille Martine på Byhaven, kjempefin butikk med mange fristelser! Jeg hadde en ting som jeg bare måtte ha der, og den hadde de!Så nå er den enn så lenge trygt plassert i en mørk krok inntil adventskalenderen skal opp. Regner med at noen kommer til å bli veldig glade;) 


Turens høydepunkt var Toy's'us, og det var et eldorado for lillebror, han satt paralysert i handlevogna og sa bruuuumm hele tiden. Men en ting er rart med denne gutten, han sover ikke i bil! Vi kjørte hjemmefra klokka 8 og var fremme klokka 12, og han var like blid og våken. Hjem igjen ble det avreise klokka 16 og hjemkomst klokka 20, og han var fortsatt like blid!!! Men klokka ti i går kveld var det bom stille, da var han trøtt;) Sovnet godt ved siden av sin nye venn Timmy. Nå skal jeg ta meg en kopp kakao, og rapport på hvordan den smaker skal dere få i morgen;)


Ønsker dere alle en kjempeflott kveld!!!!!!!!!!!!!


tirsdag 16. november 2010

Klare sjøl!


Etterhvert som denne lille herremannen blir større lærer han stadig nye ting, han får også viljen til å klare sjøl- absolutt alt!! Om vi har lov eller ikke er ikke så nøye, bare vi klarer det så er alt på topp!

Davy Wathne rundstykker
Spesielt kjekt er det med mamma's kjøkkenting, kaffemaskinen blir stadig vekk plukket sønder og sammen, kullsyremaskinen sier stadig "biiiiiiis" og mikroen piper stadig vekk.

Hjemmelaget og rask god suppe a`la Minestrone
Vel kanskje er det nettopp slik det er å være gutt, hvem vet. I allefall smaker det godt med mat som er laget i fellesskap;)

Tusen takk for alle koselige kommentarer på forrige innlegg, skal ta meg en bloggerunde senere i kveld- jeg har jo tross alt fått bloggeplass på stua nå!


mandag 15. november 2010

Mandagstema - Mønster


Dagens tema hos Petunia er 

MØNSTER

Det er nok ingen tvil om at naturen selv kan by på mange flotte mønster, så et lite søk gjennom arkivet har gitt meg disse bildene i dag.


En liten og melketørst kalv med mønster i hvitt på sin brune kropp, nydelig og bedårende!


Nydelig er også denne skapningen og dens flotte mønster.Selv følehornene(?) har mønster i svart og hvitt


For noen er også disse to skapningen nydelige, men i mine øyne er de ÆSJ!!! Frosk er noe av det ekleste jeg vet, ja selv ei lita mus er bedre enn frosk. Men mønster har de fått tildelt i skapelsene så da får de bli det siste bildet fra meg i denne omgang;)

Flere mønstrete bidrag kan du ta en titt på her


fredag 12. november 2010

Himmels #9


Her kommer mitt bidrag til ukens Himmelsk hos Petunia


Nå som det blir stadig kaldere i lufta er ikke noe så herlig som disse dyrebare solstrålene som stikker frem sånn innimellom!

Flere Himmelske bidrag kan dere ta en titt på her


lørdag 6. november 2010

Himmelsk sus #8


Mitt bilde er tatt en sen ettermiddag på Atlanterhavsveien, hvor solen prøvde å bryte gjennom skylaget.

Flere Himmelske bilder kan du finne her

onsdag 3. november 2010

Tidlig krøkes den som god...



glatte, myke kinn skal få;)


 Lillebror har lært seg hvordan ting skal gjøres, og ikke minst hvordan han 
skal klare å få ting ned fra skap og skuffer. En stol er kjekk å ha;) For å si
det slik, hvorfor ha leker når vi har mikroovn og kaffemaskin.... Lillebror
koser seg skikkelig når han får stå å putte kaffekapsler oppi maskinene, 
eller når han klarer å starte mikroen....skummel type dette her.

Ellers så er vi hjemme alene frem til i morgen, barna og jeg. Og dagene
blir fort ganske lange når man starter dagen før hanen galer, må jo opp
tidlig for å gjøre ferdig fjøset før jentene skal på skolen, så nå er det
langt på dag for meg... Gleder meg skikkelig til mannen kommer hjem!!
Takk til dere alle for koselige meldinger på Kristjan sin dag!