onsdag 30. juni 2010

Se han går!

Vel, det er egentlig gammelt nytt, men jeg har glemt å rope det ut. Derfor er det nå offentlig: lillebror går!! På små, utsø bein har han trippet rundt, falt på rompa, reist seg eller krabbet videre i høyt tempo. Den siste uka har det å gå blitt mye mere morsomt enn å krabbe. Så herlig å se han stabbe rundt på sine små, søte bein.
Ikke en ting får stå urørt, men det har det jo i grunnene ikke gjort på ei stund;) Å finne lillebror på kjøkkenbordet, smilende der han slenger duken fra høyre til venstre med et smil så sjarmerende at mamma ikke klarer si noe er heller ikke uvant. Ei heller er en stol lenger en stol, en stol er et glimrende hjelpemiddel for å komme seg enda høyere opp. Men lillebror er fortsatt liten altså, og gud så sjarmerende som han er:) Smelter mammahjertet på null-komma- niks, hihi.

tirsdag 29. juni 2010

Hvem har sovet i senga mi?

Nei, det er nok ikke lille Gullhår som har tatt seg en dubb i senga, men heller mamma som har byttet ut senga di for en periode lillebror. Lillebror har nemlig sovet i denne gamle sengen helt til nå, men etter at han begynte å nekte å bruke babysafen, så ble det for trasig å bruke denne sengen. På slutten så sto den helt inntil min seng, og i løpet av natten kom han krabbende opp og la seg inntil meg med kroppen invadert av tusenvis av maur. Nå skal sengen på gjesterommet og vente på at lillebror blir litt større og kan flytte på eget rom:)
I mellomtiden skal lillebror sove søtt i denne lille fengselscellen som søstrene også har brukt. Og ja, lillebror sover sammen med en skokk kyr, akkurat som seg hør og bør her på landet:)



PS! Kugjengen er kjøpt her om noen flere lurte på det;) Den er ekstra tykk og ekstra høy.

mandag 28. juni 2010

Natusan® first touch!

Vi buzzer jo her i huset, altså prøver ut saker og ting for å finne ut hvordan vi opplever dem. Og nå har vi fått muligheten til å prøve ut babyolje og badesåpe til Natusan. Gleder oss til å prøve den og se hvordan den føles på lillebrors myke babyhud:)

Opppdatering: Vi er ganske så fornøyd med babybadet, endelig noe som ikke tørket ut huden slik en annen variant fra Natusan gjorde. Og oljen har vi også prøvd, både liten og stor, inne og ute;) Babyolje er også kjempekjekt å bruke før, under og etter at man har malt med oljemaling, for da slipper man å få malingsflekker! 

Har du hørt om Buzzador før? Vil du vite mer, så send meg en mail eller spørr i vei:)

Sommer + is = sant!

Sommer er sommer, uansett vær! Og er det sommer, ja så skal vi spise is, slik er det bare med den saken.:) Lillebror er ikke så bespist når det kommer til is, men nå har han i allefall fått prøve helt på egen hånd. Det gikk bra...helt til han klarte å bite av en hel bit...som forsvant hel ned til magen. Kald og forskrekket helt inntil margen ga han opp hele isspisingen. Bedre lykke neste gang, og kanskje skinner solen og kan varme oss etter en kald opplevelse da, hvem vet, kanskje blir det skikkelig solfyllt sommer her på Møre snart. Vi smører oss med en god dose tålmodighet og håper på det;)

søndag 27. juni 2010

Paparazzi tur- retur Kårvåg




Eldstejenta fikk leke seg med kameraet mitt på turen over Atlanterhavsveien i går. At bildene er litt dunkle skyldes fotografering gjennom frontruten på bilen;)

Her ser det ut som om vi ligger på to hjul i svingen, men det gjør vi ikke;)










Å kjøre over Atlanterhavsveien er egentlig ikke mye fristende sommerstid, det er på randen av livsfarlig... Hvorfor? Jo fordi turistene plutselig legger seg på bremsene og bråstopper for å se seg omkring...




Selvportrett;)

Håholmen skimtes i det fjerne
Storbrua som vi kaller den, ser ut som en skikkelig feilkonstruksjon
Snart i hjemkommunen vår
Endelig er fiskebruene på plass og det er tryggere for alle å ferdes her, men legg merke til det spesielle skiltet
Fra den andre siden ser brua slik ut
En eller annen plass i det fjerne er det i allefall blå himmel!
Formålet med turen var litt underholdning, for på tv er det ikke noe å se lenger....


Visste du at Atlanterhavsveien ble kåret til Århundrets byggverk i 2005? Og at den er enda mer fasinerende i skikkelig uvær? Har du ikke vært der, så anbefales det en tur:)

lørdag 26. juni 2010

Hjerte, helt uten smerte!

Yngstejentas kreative sysler resulterte i dag i dette shabby chic hjertet i lin. Hun har virkelig fått øynene opp for å holde rommet sitt i en og samme stil, kjempekoselig. I løpet av uka skal vi på potetkassejakt, for det har visst alle interiørbloggere har hun oppdaget.

K for ku-nnskap

Denne ukens bokstav er 


Jeg velger meg K for Ku-nnskap

Før vi begynner Kveldens Ku-nnskapsrunde,  
Kan jeg by dere på en Ku-Krus Kaffe, Koffeinfri sådan;)
 Beklager dårlig bilde, men det er tatt med mobil og sendt inn til barna en sen kveld for å gi beskjed hvorfor jeg ikke kom inn etter kveldsrunden min.

Nå vites det ikke hvem som Kom først av høna eller egget, likeså er det med Kua og Kalven også. Men en ting er sikkert, om Kalven ligger rett vei så vil Klauvene hans være det første vi ser når fødselen starter og vannposen sprekker. Klauvene er tåneglene til kyrne om du vil;)
Når Kvigekalven, eller jentekalven har blitt stor nok og viser tegn til brunst, så bestiller vi dyrlege, og så Kommer han og får foretatt den såkalte Kunstige befruktingen. Ja for bare så det er sagt, her i gården får ikke oksen tilgang til Kviger, all videre avl foregår via Kunstig befruktning, også Kalt inseminering, her hos oss blir dette utført av dyrlegen, for det meste han med navn som begynner på K. Etter 9 måneder vil det, om vi er heldige, Komme en liten Kalv. Fra nå av produserer Kvigen melk, og hun er nå ikke lenger ei Kvige, men ei melkeku- eller mammaku om du vil;)

Her burde det nok vært et bilde av litt kjøttdeig, men det var tomt i kjøleskapet....

Om Kalven er en Kvige, så ruller ballen vider slik den gjorde med Kua. Er det derimot en oksekalv så blir det et helt annet opplegg med foring og oppstalling, for da skal den bli til biff og Kjøttdeig. En okse får ikke gå ute på beite slik Kvigene gjør. Hvem har vel lyst til å møte 500 Kilo i fullt firsprang...? Kvigene våre går nemlig ute mer enn halve året på beite, og de kan Kose seg med herlige Kløver og massevis av ferskt gress.
For å produsere melk og få levert den til meiriet, må man Kjøpe Kvote fra staten, en melkekvote. Vi har Kvote til å produsere ca 170.000 liter melk her på gården. Om Kua blir syk og får jurbetennelse blir det ofte Klumper i melken, da kan den ikke leveres til meiriet, men må tømmes ut, Kastes om du vil. 
Alle vet at det som Kommer inn må også ut, slik er det med Kyrne også. Kua spiser masse mat, gress og Kraftfor, og ut får vi melk.....og Kumøkk. Kumøkk lukter ikke alltid særlig godt, men møkk er møkk og den lukter sjelden det samme som det som ble spist;) Men vi er avhengig av Kumøkka for at gresset skal vokse, slik at vi igjen Kan presse rundballer som skal bli til mat til Kyrne. Jeg Kjører ikke Kumøkk, det må sjefen selv gjøre, ja han med navn som begynner på K vet du;) Her i familien har nemlig den ene halvdelen navn som begynner på K, den andre har V som sin første bokstav- faktisk helt tilfeldig!

Håper dette var et lærerikt Kucruise en sen lørdagskveld;)

Flere K -innlegg kan dere lese og titte på her. Håper dere får en Koselig Kveldsrunde i blogglandia;)

Vel, altså....

Har du prøvd å søke på din egen blogg på nettet? Jeg har gjort det, og de merkligste ting dukker opp, slik som dette "flotte" resultatet i blått.....

Vel, det er vel ikke akkurat strippeklubb jeg vil assosieres mest med, men jeg har nok kun meg selv å takke i denne situasjonen. Saken er den at det er min egen feil, men første gang dette søkeresultatet dukket opp må jeg si jeg skvatt;) Hvorfor bloggen min dukker opp under dette merkverdige stikkordet kan du lese mer om her, Samtidig trøster jeg meg med at jeg ikke er alene om å dukke opp under dette stikkordet, også bloggene Emmeline og Put in a box dukker opp på listen, hihi.

fredag 25. juni 2010

Kort og godt

Jeg har laget kort, vel ikke nå, men for litt siden, de bare forsvant i det kreative kaoset som for tiden råder på mitt kontor.
Jeg liker å holde på å pusle, men jeg ender opp med enkle kort, overdekorerte kort er liksom ikke min greie, syns heller ton-i-ton er mye flottere og artigere å jobbe med. Fargene på dette siste er mine favorittfarger, og jeg har en del kartong i den fargen, må nok ta en ny økt...eller lime sammen de kortene som allerede er "ferdige". Bruker nemlig en del tid på å sette sammen, se om det blir bra, rette på, bytte ut eller flytte på, før jeg monterer sammen et kort. Kan ha de liggende lenge på bordet og bare se før jeg er i mål.


torsdag 24. juni 2010

Kjekt med alt som er stort

Det er ingen tvil det er kjekt med ei storesøster, men jaggu meg er det kjekt med en stor veranda også! Vi har enda ikke tatt frem alle hagemøblene våre, det har jo ikke blitt skikkelig sommer enda. Og dermed så har vi enormt med plass til rådighet til fri utfoldelse på verandaen vår. Lillebror klatrer overalt, så for å være trygg har vi lagt de fleste stolene med rumpa i været, skal ærlig innrømme at det ser ikke særlig fint ut, men trygt er det- og det er det viktigste!
Nå har det seg slik at lillebror enda ikke har fått seg trehjulssykkel, mens storesøster på 11 har fortsatt sin som hun fikk på 1 årsdagen sin, og den er i god behold, eller det vil si, den er fortsatt brukbar;) Nå har disse små bøllene mine oppdaget at lillebror faktisk klarer å stå bak på sykkelen og holde seg fast mens de sykler rundt i ring! Kan tror de koser seg!!! Og mamma sitter på sidelinjene og sier "forsiktig"....gjentatte ganger. Men det går for det meste bra, gjør det ikke?


onsdag 23. juni 2010

Like sterk som Pippi!

Jeg er ganske tøff, men ikke så tøff at jeg tørr å bruke motorsag, derimot er jeg omtrent like sterk som Pippi;) For med en mann som har mer enn nok å gjøre, og som selvsagt ikke ser det samme som meg til enhver tid, må en innimellom ta tak i en del saker selv, eller som i dette tilfelle sagen.....
Den gode, gammeldagse håndsagen:) Jeg saget og saget, og minstejenta sto å så på. 
I kveld har hun fortalt at mamma bare skubba ned treet istedenfor å sage det siste som sto igjen.
 Rundt hagen vår var det den gangen vi kjøpte og flyttet hit anlagt en rekke, mer som en L, med bjørk. De er ganske flotte som le mot vær og vind, men akk så digre de har blitt! Og så har jeg pollenallergi også da. Nå som verandaen er omtrent tre ganger så stor som når vi flyttet inn, merkes det i tillegg at disse trærne er en uting. Og så anla vi trappen slik at det ene treet skulle måtte vike plass, det har bare ikke skjedd. Mange av de andre trærne er også blitt borte, faktisk på samme måte som dagens tre, hihi, gjort er gjort sies det;)
Og denne gangen kommer jeg heller ikke til å angre, tror faktisk gubben også kommer til å bli fornøyd! Selv kjøkkenen ble lysere når treet fallt, stua ble i allefall ekstremt lys, for ikke snakke om go'plassen min på verandaen!! Nå har jeg enda en unnskyldning for mitt neste prosjekt;) Og når det gjelder porten, så skal den gjøres ferdig og males snart;)

tirsdag 22. juni 2010

Kreativt kaos

Det er sommerferie og det kribler i fingrene til mine to små kunstnere! I kveld stakk solen frem og dermed også inspirasjonen til å gjøre steiner, og en haug med flasker og glass om til de vakreste kunstverk. De fant nemlig ut hvor jeg mellomlagrer glass og metallemballasje før levering....Her snakker vi storproduksjon av telyslykter:) Masse flotte steiner har det også blitt i løpet av kvelden! Bare gled dere på fortsettelsen;)

Skal vi.....


...se om vi ser en traktor?
To små kompiser med den sammen interessen for det som beveger seg og lager bruuuuum lyd;)  

Det er veldig kjekt med et vindu midtveis i trappa opp til loftet, her er det fullt mulig å sitte å se på det som skjer uten å måtte klatre opp på stoler og bord, og enda kjekkere er det å sitte der sammen med noen.

Sprett!!

Lillebror har oppdaget at det er kjempeartig å leke med sprettball. Tar de elegant opp og kaster de i gulvet. Da er det bare å vente å se hvor de lander og hvor mange ganger de hopper:)


mandag 21. juni 2010

Åpen

Det er mandag, det er tid for mandagstema! Denne uken har vi fått ordet

ÅPEN

La oss se om nesen er åpen.....kjenner vi lukt i dag?

En peon i full blomst er skjønn å se på, der den åpner seg lag for lag,
men visste du at mange blomster har sitt eget språk?
Peon: Pass deg, Amors piler treffer målet
1 blomst: Du er alt for meg.
Mørkerød: Jeg venter på deg

Jag trivs bäst i öppna landskap
nära havet vill jag bo,
några månader om året så att själen kan få ro.
Jag trivs bäst i öppna landskap
där vindarna får fart,
där lärkorna står högt i skyn
och sjunger underbart.....

Flere flotte ÅPNE innlegg kan dere finne her.

Besøk gjerne resten av bloggen min også;)