lørdag 31. juli 2010

På tide med en P.....

Her er det ferietid, alt foregår i sakte tempo, vel ikke alt, men i allefall bloggingen... Kan love at det blir bedre snart;) I allefall så er det nå på tide å presentere min 
P
som er ukens bokstav på ABC-tema bloggen!

Min P blir Pochahontas
Og hvem er så denne Pochahontas? Jo, det er vår lille ponny det;) Pochahontas ble født 13. juli 2006, en kald og regnfull, og ikke minst forblåst sommerdag å bli født på! Ikke nok med det så ble han født ute fordi hans mamma Ponja fikk ham omkring tre uker før tiden, men derimot så fikk hun god plass til å bevege seg på underveis i fødselen. Du lurer kanskje på hvorfor han heter nettopp Pochahontas, og det er fordi han ble født for tidlig og vi ville ha navn som begynte på P slik som han mamma. Pochahontas betyr nemlig lille luring på powhatan (indianerspråk).
Det lille føllet var bare så nydelig og så utrolig lite. Vi bar ham rundt som en liten hund. Og han diltet velvillig etter oss overalt. Allerede som fire uker gammel var han vant til å bli leid med bånd, og vi dro han med oss på utstilling. Et lite og sjarmerende vesen var han, og det er han fortsatt- tro meg!
I fjor så solgte vi mamma'n Ponja(den svarte) og hans lillesøster Popita(ikke avbildet). Litt trist, men tiden strakk ikke til. En hest må temmes og trenger daglig tilsyn, og det ble for mye. Men Pochahontas skal vi ha. Og han er nå vant til å bli leid, vant til å ha barn i salen og vant til å bli kost med. Høflig er han også, for når matmor og lillebror kommer med brødposen da får vi både hov og kos til takk:)
 Pochahontas er også en strålende gjeter, og kompis for kvigene våre sommerstid. I år har han vært litt uheldig med selskapet, men vi trøster oss med at det går bra og at han nå har vist hvem som er sjefen. I to år har han hatt den samme venninna ute på åkeren, rart det der, for de har funnet sammen til tross for at de har tilbragt vinteren på hver sin kant. Riktig så søtt er det når han ligger der, tett inntil sine venner. At de ikke er av samme rase bryr han seg lite om. 
Nå venter høsten og nye tider for vår venn, han skal rides inn skikkelig. Og vi vet han kommer til å bli en flott ridehest. Kanskje lillebror en dag kan leke cowboy sammen med Pochahontasen vår. Vi håper i allefall på mange flotte opplevelser sammen med denne lille rakkeren vår:)

Flere P(ene) innlegg kan du finne her. Håper dere alle får en flott aften!!!

torsdag 29. juli 2010

Kreativt avbrekk fra hverdagen

Jeg har glemt å vise det jeg har laget de siste 14 dagene, for jeg har klart å skvise inn litt hobby de kveldene jeg har sittet foran tv'n, altså tirsdag og onsdagskveldene;) Heklet brikke atter en gang, og denne gangen med nytt mønster, men samme som det jeg heklet til oppvasktablettglasset mitt.
Bosniatøfler har det også blitt(overse de trådstumpene som ikke er klipt) Endelig klarte jeg å strikke begge to samtidig, så lur har jeg ikke vært tidligere at jeg har strikket begge to på samme rundpinne når jeg først holder på. Nå skal det bli flere etterhvert, for mine egne er nå utslitt.

Disse er til eldstejenta og hun sto omtrent over meg å ventet på at de skulle bli ferdige! Så de har allerede vært i bruk før de ble knipset. Om du ikke har prøvd å strikke disse før, så anbefaler jeg at du prøver for de er ganske enkle,oppskriften finner du her


onsdag 28. juli 2010

Tid til å nyte livet....




Vel, som mamma til en aktiv gjeng er det ikke alltid at det er rom for å slappe av, helt mutters alene, i allefall ikke sommerstid. Men i kveld skal jeg kose meg skikkelig!! Nytt blad er innkjøpt, og jeg skal koble av helt:)

Ellers så går dagene med til å løpe etter lillebror og passe på at han ikke faller ned fra stoler og bord, ikke knuser alt hva knuses kan og samtidig male og snekre på Furtebua, lage mat og vaske klær, ja slik typisk mamma-ting vet dere.



Og så var jeg og handlet inn litt nytt til meg selv her forleden, litt kjøkkenting- får jo aldri nok av det;) Ingen bombe at de er turkis kanskje;)












Ingen tvil om at her jobbes det, malingsspann, plank og redskap ligger klart:) Dette må vel bli bra! Gleder meg til å bli helt ferdig med Furtebua, for da skal det være innflytningsfest med feiring av nytt navn, vent og se;)






mandag 26. juli 2010

Og langt om lenge kom....

denne tuppa på at det var torsdag her forleden, og ganske riktig her på ABC-bloggen fant jeg ukens bokstav....

O
Vel, o store internettverden hva gjør vi så da...? Jo, vi tar en aldri så liten ordstafett eller kall det gjerne en ordveksling om hva vi kan vise frem av bilder akkurat til denne bokstaven;)
Denne helgen har gått med til et stort maleprosjekt, et oljemalingprosjekt. 
Det lille huset i hagen, også kallt Furtebua, ble endelig malt.

Og når vi først er inne på oljemaling så skjønner vel de fleste at det kan bli litt søl.... Og da har jeg følgende tips! Man smører seg inn med olje, type babyolje eller noe matolje man finner i kjøkkenskapet før man begynner å male, og underveis når man roter litt vel mye på seg så smører man igjen. Og når man er ferdig så vasker man oljemaling og olje av med zalo, og vips så er man ren og pen- helt uten bruk av white sprite som tørker ut huden og skaper irritasjon!! 

Helt ferdig er vi nok ikke ennå, litt vindskeier og slikt småtteri må vi nok gå over med kost og oljemaling  i morra. Og når vi først satte i gang så gikk det jaggu meg unna, og resultatet er ganske så flott om jeg skal si det selv;)

Flere O-innlegg kan dere lese her, og dere er hjertelig velkommen til en titt ellers på bloggen min når dere først er innom.

Atlanterhavsveien by day:)

Som en oppfølger til bildene fra i går kan jeg jo vise disse bildene av hvordan det kan se ut på dagtid. 
Bildene er tatt under fart...
Fiskebroene er endelig på plass, nå skal det bli bedre for både kjørende og fiskende....håper jeg
Bobiler finner vi overalt nå i sommersesongen, privat eller ei, her parkerer vi!
Et yrende fugleliv, samlingssted mens de venter på herlig fiskemat...

Dere kan jo også ta en titt på eldstejentas bilder fra Atlanterhavsveien, du finner dem her

søndag 25. juli 2010

Atlanterhavsveien by night;)

Når mørke no har sænka sæ,
går æ stillt igjennom rommet.
Å følelsan dæm slit i mæ,
ka vil fremtida gi?
Sola som gikk ned i kveld,
ho ska skin førr dæ min kjære.
Å føglan som e fri, dæm ska vis vei å aillt ska bli
myttji lys å myttji varme.
Tru å håp det kan du få med.
Mange tåra, tunge stunde, e æ redd førr at det bli.
Når sola jage natta bort,
så kryp du godt innte mæ.
Å gjømte de tunge tankan,
dæm æ hadd i går.
I liv og latter spør du mæ,
om rægne og om sola.
Å svaran som æ gir dæ e it jdæm æ hadd i går.
Sola som gikk ned i kveld,
ho ska skin førr dæ min kjære.
Å føglan som e fri, dæm ska vis vei å aillt ska bli
myttji lys å myttji varme.
Tru å håp det kan du få med.
Mange tåra, tunge stunde, e æ redd førr at det bli.
 
 

fredag 23. juli 2010

I prinsessens rike

Minstejentas rom er alltid ryddig, her er det ikke lov å leke uten å rydde etter seg! Og det er ikke så rart egentlig, for jenta liker så godt rommet sitt. Her pyntes det og danderes stadig vekk, 
shabby chic er det jeg liker det mamma, sier jenta med et smil. 
Innimellom forsvinner ting fra stua mi, men jeg vet hvor jeg finner det igjen, men jeg lar det være der det har funnet veien. Rett og slett fordi jeg ser at det passer så fint der hun har satt det. Hjertet har hun sydd selv.
Det gamle nattbordet malte jeg til rommet var nytt for et år siden, 
og det ble veldig fint i hvitt. Kunsten på veggen har hun selv laget.
I vinduet står alle dyrene hennes, også bonden selv står der klar til å ta i et tak. Ikke den flotteste utsikten 
fra dette rommet, men rommet er lyst og koselig.
Den første smokken finner vi ikke igjen, men de første solbrillene derimot har fått plass sammen med noen andre smokker. Disse rammene fra Ikea er kjempeflotte til sånne små tittekasser. Skal snart på Ikea og da skal jeg kjøpe inn slike store, der skal jeg ha hentesettet og diverse "første" ting til pynt.
I gangen har eldstejenta hengt opp selvlaget pynt. Fargerike silkeblomster. En herlig dekorasjon!


torsdag 22. juli 2010

Innetid

Når regnet øser ned og kalenderen sier juli- ja faktisk: JULI!! - da er det ikke noe som minner en på at det er sommer, da blir alt et tiltak da.... I dag er en slik dag. Men noe kan en gjøre, som for eksempel rydde og pynte litt i rundt seg:) Ikke noe er som å krype opp i go'stolen når roen senker seg i hjemmet, tenne lys og bare slappe av. (den lille flasken er kjøpt hos Arbeidshuset)
Nå er det ikke så lett å ha ting stående urørt her i hjemmet lenger, men jeg prøver å tilføre stuen et koselig  preg slik litt etter litt. Noe lar han stå i fred, andre ting finner jeg der de slettes ikke skal være, men han er stadig flinkere. Nå skal det selvfølgelig sies at han har oppdaget at mamma blir litt frustrert om han åpner døra på ovnen og putter inn pynteting der, og han gjør det selvfølgelig for å skape litt liv i heimen;) Ovnen ble derfor tømt for aske i dag......mulig asken fant nye plasser, for da jeg skulle støvsuge av kanten rundt døråpningen tok jeg ikke høyde for at asken er lett og støvsugeren sto på full guff.... Man lærer så lenge man lever sies det. Nå er det i allefall luftet og vasket her, så noen fordeler har det jo å gjøre slike tabber!
 Stuen vår bærer preg av å behøve en malerkost og et spann med maling, hvit sådan. Har en del brune møbler og ting som skulle vært malt, tror det ville blitt fint. Kanskje hadde stuen fått et roligere preg og med kun to farger, hvitt og svart. Midtpunktet i stuen er vår svarte spisestue med tilhørende fremskap, jeg elsker denne spisestuen! Vi kjøpte den da vi flyttet inn her på gården for snart sju år siden, og vi endelig fikk bedre plass til slike møbler. Nå skal det sies at jeg siden den gang har vært på jakt etter et vitrineskap i samme serien, men det er ikke så lett. Dessverre lot jeg et slik skap gå fra meg i forrige måned, fant det på finn.no- ja vi er venner igjen- men saken var den at selgeren skulle selge en komplett pakke, og jeg skulle bare ha skapet.... Som jeg angrer, jeg kunne jo solgt bordet og skapet jeg ikke trengte videre. Dumme meg! Så om du leser dette og eier et vitrineskap i serien Angvik eller Herregård produsert på Angvik møbler, selg det til meg eller list deg stille ut;) Har en stor Rosendal-tvbenk, type monsterskap, du kunne fått i bytte, hadde jeg klart å bære det skapet ut på egenhånd hadde det nemlig vært ute for lenge siden....
Vi snudde om på stuen i forrige måned, og vi er egentlig ganske fornøyd, spisestuen har nå fått hedersplassen midt i rommet. I karnappet, du vet de populære utbyggene fra det sene 80-tallet. Men det er også stuens lyseste plass, en herlig plass å sitte å slappe av. Etter at spisestuen kom dit har den også blitt brukt. Mulig jeg bare skal finne frem en krok og få hengt opp lysekronen min der først som sist....Ja, jeg tror det er en god idè. Vi snakkes, må finne frem lysekrone og krok. Bilde kommer!!

onsdag 21. juli 2010

Godt med kake;)

Til bursdagsfeiringen ble vi enige om å prøve ut noen nye kaker, de "gamle" fristet ikke helt. Så vi droppet gulkaken og laget denne her i steden! En deilig kake med kjeksbunn, banan, toffee og krem. Kjempegod:) Oppskriften kan dere finne her om dere har lyst å prøve.
Denne her måtte vi lage da vi hadde invitert til restefest i går og ikke hadde smulen igjen;) Dette er en Bountykake, og oppskriften finner dere her. Jeg halverte den og laget bare ett lag, og det syns jeg holdt i massevis da det er en veldig søt kake!


tirsdag 20. juli 2010

De sa jeg kom til å få rester.....

I går feiret vi eldstejenta og pappa'n i huset som begge er julibarn! Riktignok har de bursdag 3. og 4. juli, men vi skulle dra på ferie 5. juli så vi utsatte det. I tillegg hadde jo jenta selv ei plan om å få kjøpt kakepynt i Danmark;) Vi fant litt, men vi var ikke på shoppingferie tydeligvis, hihi. 
I går var det som sagt familien som var samlet, både den nære og den utvidede familien vår. Vi er jo så heldig å ha en reservefamilie:) Vi serverte pastagryte med salat og hjemmebakt loff, og etterpå ble det kaker! Og etterhvert som jeg tok frem kake etter kake fra kjøleskapet hørte jeg "herremin" og "du tror jo ikke på vel". Vel, det skal sies at jeg kjenner familien min og deres kakemager! 
 Og de som sa jeg kom til å få rester... De fikk helt riktig!!!
Og dette var det jeg skulle tilby dem som var invitert på resteselskap i dag..... 
 Vel det så jeg som en umulighet, for jeg innehar ikke de samme egenskapene som visse andre når det gjelder å mette mange på lite. Så da ble det kakebakst i dag også;) Og den kaken ble det også bare litt igjen av- godt smakte den i allefall!

Kloss på kloss

En dag av ferien vår ble tilbragt i Legoland:) Oh store paradis for legobyggeentusiaster! Her var det mye flott å se, helt utrolig hvor mye de har bygd opp der. Disse små trærne som var overalt fasinerte mamma'n;) Og så mye som fanget barnas interesse, selv lillebror var ganske så fasinert. Vi kom vel til parken rundt klokka 11, var ca en time å kjøre fra Århus. Vi tok legotoget gjennom en del av parken før vi tok fatt på runden. Merkelig nok gikk vi litt i sirkel først før vi fikk overtalt jentene til å prøve å finne noe mer.
Mange plasser var det kø, kø og atter kø. Først og fremst var det tendens til kø fordi det var masse folk, men også fordi ikke alle attraksjonene ble fylt opp helt før de startet:( Jeg og minstejenta sto i kø lenge for å prøve brannbilene, men det ble bare oss to som ble tildelt en bil, det til tross for masse folk. Mulig de var redde for å blande folk, eller kanskje vi så skumle ut der vi kom;) Vi forlot parken litt over 20, og timene fra klokka 18 var koselig de! Da var det lite kø, og vi kunne gå rett ombord på masse aktiviteter!
Lillebror fikk også delta på en del i miniputtland, og for en glede for en liten pjokk!! Vi kjørte små fly i karusell, vi tok en liten larve høyt over bakken, vi tok tog gjennom miniputtland, og lillebror smilte bredt:-D Har selvsagt ikke bilder av lillebror når han fikk gjøre morsomme sprell... Men to andre koste seg også masse!
Som vanlig på en slik dag så fikk lillebror sove når han følte for det;)


Fra oss får parken terningkast
Minus på grunn av masse kø.