tirsdag 31. august 2010

Innevær


I dag har det regnet så og si kontinuerlig her hos oss, og hva passer vel bedre da enn å pjaske med ting innendørs? Det trengs i allefall når man er en aktiv familie med tre etasjer! Jeg har tilbragt en del tid i kjelleren på jakt etter litt mere plass. 


Nettbutikken Kokodille skal ha visning/åpent lager nå i september, så da må jeg rydde slik at det er mulig å komme seg inn der nede. Lageret okkuperer i dag tv-stua vår, ikke så mye som minner om det akkurat nå;) Og innom lageret er gjesterommet vårt. Jo mer plass man har, jo verre er det. Men nå er jeg på god vei, det ryddes og det kastet i kassevis. Klær i haugevis har fått nye eiere, og det er godt å vite at klærne som jentene har vokst ut av kan komme til nytte. 


Men er det en ting jeg ikke liker når det kommer til rydding, så er det levering av tomflasker.... Det er så kjedelig!! Nå er det en jobb som kun gjøres et par ganger i året også, så da kan en jo bare forestille seg hvor ille det er, blir god plass når alle sekkene er ute av huset;) Men etter å ryddet i tomflaskene i dag, så er jeg mer og mer frista til å kjøpe en Sodastream maskin! Er det noen som har en anbefaling, bør jeg velge en sodastream eller er det noen av de andre produsentene som har like gode maskiner?


For å belønne meg selv og resten av huset, eller egentlig så var det vel fordi vi hadde tilgang på råmelk, så ble det også satt en bolledeig i dag. Så nå er i allefall jeg forderva-spist på boller og kanelsnurr, skal innrømme at det er litt godt også, hihi.

Ønsker dere en flott tirsdagskveld!!!

Kontakt

Ukens mandagstema er 

Kontakt 


og som vanlig kommer jeg diltende etter de andre- blitt standar det nå;)

Jeg velger å vise dere nærkontakt med de firbente som mitt bidrag. Det er nesten luksus å få vokse opp blandt dyr i dag, og barna våre storkoser seg. Ved å vokse opp sammen med dyrene lærer de naturens gang på godt og vondt, og de lærer å ta vare på dyrene sine. Nærkontaken som man får med dyr er så utrolig god, så varm, klissete, ruglete og litt ekkel;) Lillebror er utrolig glad i "møø" allerede, og han liker godt å være med i fjøset:)


Lillebror har vært med i fjøset i kveld, og han måtte selvsagt hilse på den 
nyeste kalven vår, lille Luna


Ikke så gammel denne lille karen, men så glad i oppmerksomhet.


Noe som er veldig gøy nå som lillebror har blitt en liten arbeidskar, er 
å kommer seg ut av vogna og mate småkalvene


Og de sier ikke nei takk til en liten hånd selvsagt. Litt dårlig kvalitet på dette bildet, men måtte vise dere 
hvor tøff lillebror er nå:)


Og han raser gjerne gjennom fjøset for å hilse på de riktig store dyra, ingen frykt, bare glede!


Selvsagt ikke redd for å komme i kontakt med noen av de, her mater han Blekka og hun står like rolig og venter på lillebrors neste trekk;)


Oksen Kairo vil også ha litt kontakt med oss når vi er i nærheten, 
snart drar han ut på siste reis sammen med kompisene sine. 
De har kontakt til siste øyeblikk


Ikke bare vil han ha kontakt med dama bak kamera, han vil også ha 
kontakt med neseboret sitt;)

Lillebror i fjøset kan dere også lese mer om her

Og det var mitt bidrag til Mandagstema denne uken, nå skal jeg ta meg en runde og se hvordan andre tolket oppgaven. Og om du har lyst kan du legge igjen litt "kontaktinformasjon" her på dette innlegget, det kan lønne seg;)

Flere herlige kontakt-bidrag finner du her

mandag 30. august 2010

En lue....og litt til


Til baby så er det bare ei lue som er god å bruke, jeg mener i allefall det av erfaring;) Og det er denne djevelluen som den så "fint" kalles. Denne er strikket til en liten gutt som vi snart får møte, han har bare så god tid i forhold til søstra si, men 14. september er jo også en fin dag da lille venn;) Luen er strikket i babyull, og jeg har prøvd en fargekombinasjon jeg sjelden bruker, men jeg syns den ble fin, og toppen på luen er to små følehorn.

Ellers så går det tregt med det meste på håndarbeidsfronten, det eneste jeg nå gjør er å rydde i en reol full av hobbyting på gjesterommet, for den skulle eldstejenta så gjerne ha på sitt rom. Og det ene tar det andre, så også nå, for hele huset står på hodet og venter på min sterke mann som skal få hjelpe meg med neste steg i denne rydde-flytte prossesen. Så om noen er interessert i hobbybøker, så har jeg nå ei hel kasse med forskjellige bøker som jeg absolutt ikke trenger så de kan jeg selge. Det samme gjelder en god del Alt om Håndarbeid blader, bare skrik ut om du skulle være interessert;)  Og så har jeg en stor Rosendal veggseksjon som også behøver et nytt hjem, den kan da ikke stå midt på stuegulvet må vite;)

søndag 29. august 2010

Søndagstur

I dag har vi vært på fjelltur, vi gikk opp til Skottenvannet, en drikkevannskilde høyt oppe i lia. Turen opp tok vel 45 minutter og lillebror var godt plassert i sjalet på magen....litt tungt for mor siden han var misfornøyd med at vi hadde glemt igjen smokken i garasjen. Sovetid eller ei, han ville ikke sove. Først når vi begynte å nærme oss bilen på returen sovnet han, da var han flyttet over til ryggen, noe som var mye bedre!



Sånn cirka midtveis hadde vi stopp her for å drikke litt frisk fjellvann. Jentene med hver sin kopp.



Vann er alltid gøy, og når man kan studere det på denne måten så er det jo bare helt topp!!


Litt blåbær fant vi også, men ikke mer enn hva vi klarte å spise opp mens vi tok en hvil;)


Mon tro om det er noe godt i sekken til mor.... Vel, det var litt kjeks og ei flaske hjemmelaget ripssaft, drar ikke med seg vann til fjells når man får det fra samme plassen uansett om man fyller koppen på fjellet eller hjemme i springen;)


Lillebror ville selvsagt ta et bad, var jo varmt må vite;) Men her er det ikke lov med bading, det er jo tross 
alt det vannet vi skal drikke av. Godt å ha ei snill storesøster som passer på:)

Og så til utsikten vi hadde på turen:


Her ser du deler av Averøya, og om du ser godt etter så vil du se dette  fyret her som jeg tok bilder av for en tid tilbake. Langt, langt bak der kan en vel se Tustna om jeg ikke tar helt feil... Vi så i allefall masse vindmøller i det fjerne.


Her ser vi Atlanterhavsveien som snor seg over holmer og skjær mellom Vevang og Kårvåg. Bilder fra en 
helt annen vinkel kan du se her, her og her.


Kvitholmen fyr og hav så langt du ser! Herlig landskap, befriende og ganske avslappende!


Dette fjellet har jeg vist tidligere her i bloggen, men fra helt andre vinkler og enda lengre fra. Du kan se det her  blandt annet. Rart hvordan ting forandrer seg når man ser det fra forskjellige vinkler og avstander.


Og til slutt et bilde av hele troppen samlet, et bevis på at vi også gjør ting sammen;) Rødspreng og fresh alle mann- herlig!


Ting tar tid

Denne ukens bokstav er 

T

ABC tema bloggen!

Som mamma er det mest fristende å skrive mye om TTT, altså Ting Tar Tid.... Er så mye jeg skulle ha gjort, og så mye som burde vært gjort -helst i går selvsagt, men tiden strekker ikke til!


Skolen er i gang igjen og ting skal skje til faste tider igjen, men så har vi tre kvelder i uken med andre faste aktiviteter også...enn så lenge. Eldstejenta begynner snart på igjen med håndballtreningen sin da blir det fire kvelder.


 Minstejenta spiller fotball, har trening på tirsdag og kamp på torsdag, og på onsdager spiller hun trekkspill. Og alt dette skal selvsagt foregå midt i kveldmelkinga og tilhørende legging for lillebror. Trøster meg at alt går, bare man tar tiden til hjelp!


Når man er mamma så er det også mye annet en må gjøre, slik som å tørke støv- det er kjedelig det.... Men man må også tørke snørr og tårer, og trøste en liten venn som syns at alt er trist og leit. 


Når barna blir større, så blir det ofte bare tøys og tull når de ser at mamma har tenkt å ta bilder, for ikke å snakke om hvor mye tøfferer i trynet de blir etterhvert som åra går ;)


Alt i alt er livet ganske herlig, og det er godt å vite at uansett - samme hva, så er det alltids et lys i den mørke tunellen ;)

Flere T-innlegg kan dere lese her, jeg stikker innom dere så snart jeg får tid..

Og takk til alle som la igjen så masse rosende ord på min S i forrige uke:)

lørdag 28. august 2010

Måneskinnsgutten


Her kommer bildet av den minste kalven vår, er han ikke søt? Og som dere ser, måneskinnet speiler seg i hans øyne;) (bildene mine ble bare sånn...brukte funksjonen" Kjæledyrportrett" mulig kalven var for stor til det, hihi)


Så skjønn, og så fotogen! Bare så synd det er en okse, altså kjøttdeig og biff på fire føtter....



"Tar du bilde av MEG?!!!"   
Skulle nesten tro at den svarte kua sier det på dette bildet. Kua har navnet Kiara..... Jentene har hatt det gøy opp gjennom årene når de har funnet navn til disse kyrne. Mamma'n til denne kua heter Klara, så når jeg "krever" at kvigekalver skal få navn som rimer på mamma's navn, så blir det noen ganger morsommen navn de får. Men Kiara klager ikke altså for hun vet at hun er blandt de heldige når det gjelder navn;)

fredag 27. august 2010

Snart helg!!


Snart er det helg, og ei hektisk uke nærmer seg slutten, og vi står litt friere i forhold til klokka, det skal bli herlig!!

Ønsker å takke alle som er så snill og grei, og ikke minst har tålmodighet til å lese bloggen min! Kjempekoselig å lese alle de flotte kommentarene jeg får ♥ 

Skolen er i gang igjen, derfor er det litt stille fra denne kanten, men jeg skal prøve å ta igjen det tapte i løpet av helga- så om dere vil ha besøk i bloggen deres så skrik ut;)

Og stikk gjerne innom her og legg igjen et spor også ♥

God helg til dere alle ♥

onsdag 25. august 2010

Nattevandring


I går kveld like før jeg skulle forlate sofaen og innta horisontalen i min lune seng, så begynte det å bråke i fjøset....


Snill som jeg er så gikk jeg selvfølgelig for å sjekke hva som sto på.... Blir jo ikke bråk uten grunn når 
klokka nærmer seg midnatt.


Og siden det var fullmåne så var det jo like greit å få sjekket, for jeg aner jo ikke om vampyrer liker kyr 
eller ikke selvsagt;)


Men så viste det seg at det var en kalv som var på vei ut i måneskinnet, fullmåne = fødsel sies det, og det stemte i går kveld. 
Så da ruslet jeg stille inn og vekket gubben, for jeg selv skulle prøve å ta bilder av månen. 
Snill og grei som alltid;)

Har brukt mitt 55-200 objektiv, og ikke noe form for stativ (notat til meg selv: husk og kjøp stativ!), og så prøvd diverse innstillinger.

tirsdag 24. august 2010

Hipp, hurra for du er super!!


Tiden flyr, jeg er fullt klar over det, og at den går enda fortere i godt selskap er det ingen tvil om!! Men at det allerede er 9 år siden jeg satt småfrustert på sykehuset med ei lita jenta i mine armer. Frustert fordi jeg var sikker på at vi ventet gutt og dermed ikke hadde jentenavn klart, men kjempeglad fordi jeg endelig hadde vesla hos meg!! Navnet ble vi vel enige om etterhvert, altså etter et par dager, litt brainstorming ble det, forslag ble slengt ut i lufta, smakt på og forkasta...før vi til slutt ble enige om et navn vi likte. Storesøster fikk det siste ordet, og hvem av oss kunne vel motstå hennes herlige uttrykk i det hun fortalte oss at lillesøster skulle hete Kani-nene;) Hun heter ikke det altså, men du vet toåringer har ikke verdens beste uttale, hihi.



I helgen feiret vi med hele tre selskaper, 5 liter pølse og pastagryte, 6 liter brokkollisuppe, 40 blekksprutpølser og store mengder kake gikk unna, så jeg tror nok de fleste gikk mett og fornøyd ut døra. Bursdagsbarnet selv var storfornøyd!! Og i dag så valgte hun å ta med seg bursdagspengene og dra på bytur for å kjøpe seg mini-pc! Og av oss fikk hun Ipod-docking, så nå er det liv i heimen!

I kveld skal vi feire henne med tacopizza og full avslapping- vi gleder oss!

Hipp, hurra for Snuppa vår som fyller 9 år i dag!!!!


mandag 23. august 2010

Men humøret kan ingen ta fra meg!

HUMØR

er ukens mandagstema!

Og som vi alle vet så er jo humøret skiftende, alt etter situasjonen vi er i. Ingen går i rundt og smiler og er i godt humør dagen lang, de som sier de gjør det, bare tuller;)


Barn har en bedre evne enn oss voksne til å vise både
glede og


sinne og

frustrasjon og


fortvilelse over det de opplever.
Og det skulle vi voksne også vært flinkere til!


En ting er i allefall sikkert:

SMIL TIL VERDEN OG VERDEN SMILER TIL DEG!!!

Om du er i humør til å besøke flere flotte bloggere i dag, så ta en titt her