mandag 31. mai 2010

Er ikke vi søte?!

Vi har vært å hentet oss kaniner i dag, to nusselige små nøster. Egentlig en smule spennende dette prosjektet her, for vi aner ikke hvor store de kan bli når de er fullvokst. Mammaen er belgisk kjempe og pappaen er, hihi, en liten dvergkanin:) De er i allefall ekstremt søte, og så myke som de er! Lillebror er helt i 100, og stryker og klapper på de. Regner med at han kommer til å stå å titte lengselsfult ut på disse i morgen tidlig.
Denne tror jeg heter Sofie, tror den lykkelige eieren skulle sove på saken;)
Dette er i allefall Trampe:) Er bare så skjønnnnnnnnnn! I det jeg parkerte bilen og oppdaget de i hagen, så sa jeg til jentene: håper vi kan få en slik! Syns slike farger er så flott på kaniner:) Og så var vi så heldige at vi fikk denne søte lille skapningen, med en liten hvit flekk på snuten sin. Nusselige altså!!!!

søndag 30. mai 2010

Helt på jordet......

Skulle endre noe på bloggen min, forfriske den litt, nå er alt helt livløst og jeg får ikke tid til å fikse det akkurat nå. Men hold ut, det blir senere i dag;)


Kreative sysler

Forleden kveld fikk jeg ei dille. Fant et bilde av en liten pose som jeg syntes var flott, og som jeg fikk lyst å lage, og før jeg visste ordet av det var en blitt til 4,5. Gikk nemlig tom for garn midt i en pose, slik går det når man blir ivrig, hihi. Oppskriften fant jeg inne hos Lille Rosin, som har vært så snill å dele et mønster hun har laget.
 Posene er kjempeflotte å bruke til oppbevaring av UNO kortene som til en stadighet ligger å slenger på spisestuebordet. Nå skal jeg lage flere, for dette må da være flotte poser til smågaver! Jentene har allerede bestilt seg noen som de skal ha til pynt på rommet sitt, rosa var det noen som hvisket;) I tillegg må jeg ut og kjøpe silkebånd, sånt finnes ikke her i huset, enda jeg er sikker på at jeg kjøper innimellom.... mulig jeg hører de rope fra Barbieeskene om jeg hører riktig godt etter;)



Lørdagen i bilder

Skulle blogge i går, men tiden strakk ikke til. Været var flott hele dagen, og himla mye
plen skulle klippes. Lillebror er selvsagt helt i 100% når det er traktorkjøring,
så han satt godt planta på fanget...og sovna på begge klipperundene.
Den siste dubben ble nok litt for sent, i allefall var han ikke trøtt før klokka var langt over 22 i går kveld, men heldigvis blid og fornøyd. Så da ble det lørdagsgodis på lillebror også, ostepop og smågodt, søtmonsen vår:)
At han ikke fikk slå følge med søster( lekkert antrukket i sin one-piece) i
fjøset var et strek i regningen for ham, han storkoser seg i fjøset...
helst med fingrene inne i en kumunn...
Men jeg tror likevel vi kan oppsummere dagen slik: kjempeflott!!!

fredag 28. mai 2010

G er starten på selve livet

ABC tema utfordringen er det denne uken bokstaven G som står i fokus.

Jeg velger meg G for selve livet!
Nei, jeg er ikke gravid, men for et år siden var jeg høygravid med lillebror, og jeg begynte endelig å se enden på ni måneder med nervene i helspenn. De siste ukene var ei heller avslappende, jeg var redd.....redd for at lillebror skulle bli helt stille, at han skulle dø fra oss før vi fikk møte hverandre. For det nye livet er virkelig en gave. Jeg har opplevd å være gravid, fri og avslappet i ni måneder hele to ganger, og det var helt supert! Utrolig flott opplevelse. Lite ante jeg om det jeg hadde i vente, lite visste jeg om hvordan det skulle bli å ønske seg noe som skulle vise seg å bli så vanskelig å få.

Lillebror er resultat av en lang kamp, og han er litt av et mirakel! Jeg har nesten ikke tall på alle de ultralydene jeg var igjennom mens lillebror lå i magen, men akk så takknemlig som jeg er den dag i dag for at jeg fikk den flotte (og nødvendige) oppfølgingen som jeg fikk. Jeg hadde et flott team som passet på meg og lillebror, halve Norge var det en som sa;)






Lite visste vi heldigvis om at lillebror hadde turna på seg en ekte knute på navlesnoren, men takket være det at jeg ikke fikk gå til termin og fikk fantastisk god hjelp under fødselen, så ble jeg lykkelig mamma til en liten gutt, ikke englemamma nok en gang. Å bli englemamma en gang, er en gang for mye allerede...







Hver dag startet jeg med å sette sprøyter rett i magen, og jeg tør påstå at jeg har giga sprøyteskrekk!! Men jeg er stolt av hvor godt det gikk å sette disse sprøytene selv!

(ikke min mage det der, lånte bildet her)
Jeg er så lykkelig for å få være mamma til denne Go'klumpen
Jeg er så lykkelig for å få være mamma til disse to Go'jentene mine!
Livet er godt å leve med disse flotte barna.

God helg alle sammen!!

Flere G bidrag finner dere her

torsdag 27. mai 2010

KOKODILLE

I dag blir det et aldri så lite skryteinnlegg, det har seg nemlig slik at musa mi har tatt ferie, eller har den gått til streik...? Litt usikker, og en vet jo aldri i disse forhandlingstider, en ting er i allefall sikkert, den er ikke samarbeidsvillig;) Så derfor har jeg knabba prinsessens pc...dog uten bildene mine. Men jeg tenkte å reklamere litt for nettbutikken til søsteren min i dag;) Hun har nemlig bestemt seg for å selge butikken for tiden strekker ikke til, og dermed er det 35% rabatt på nesten alt!! Ta en titt innom KOKODILLE og se da vel;) Masse flotte treleker, og masse 7AM poser- kjempeflotte poser til bruk i vogn, bilstol, sykkelvogn og pulk:)  Om du bestemmer deg for å handle noe, så husk å skrive rabattkode SALG, om du glemmer det så fikser hun selvsagt det, men om du gjør det selv så ser du med en gang at summen blir en annen;)

onsdag 26. mai 2010

Gjestebloggeren slår til!

I dag skal minstejenta få presentere sitt eget innlegg her på bloggen min:) Hun vil gjerne vise dere bilder fra hjemstedet sitt, vårt paradis;)
Vi bor like ved et naturreservat, helt sant! Der finnes det ikke løver og elefanter, men masse fugler. 
Der hadde de en kikkert som vi kunne se i før, men den var stjelt sist vi var der :(
Like ved der vi bor har vi også en liten kirke, et kapell. Der oppe er også lillebror Kristjan begravd...
Her nede på vannet bruker vi å gå på skøyter om vinteren når det er frosset. Da kan vi gå helt i rundt, på kryss og tvers. Jeg kan også å gå på skøyter, lærte det da jeg var fem år.
Like over gjerdet ser vi Atlanterhavsveien, der ute er det fint og der kan du se sel.
Og her bor vi;) Vi bor jo på en bondegård og har to fjøs. Snart skal jeg få meg kanin, har kjøpt bur som mamma og jeg skal bygge en dag.

Hver dag sier jeg til mamma: Elsker deg over hele mitt hjerte! hihi, jeg mente selvsagt av hele mitt hjerte;) Nå skal jeg på skolen, tudelidu:)

Klem!!!

tirsdag 25. mai 2010

Vaskedag

I dag har jeg gjort et iherdig forsøk på å få vasket hus....., ja for det ble et evighetsprosjekt hele husvasken. Det er ikke viljen det står på med denne damen, det var muligheten til å få utført oppgaven på den ene timen- jeg gjentar: 1 time- som jeg hadde til rådighet som gjorde at jeg i dag har svinset rundt med bøtta på slep halve dagen. For i dag skulle nemlig ikke lillebror sove skikkelig, eller mulig han ble vekket av noen som kom inn døra uten tanke for at lillebror lå å sov... SUKK!!!! Men kvelden er ennå ung, og Frustrerte Fruer begynner vel ikke før solen har gått ned, så det skal nok bli vått på de gulvene som gjenstår også.
Vel, i allefall så skulle alt i hovedetasjen vaskes, og da også lillebror i følge han selv. Nå er jeg selvfølgelig veldig, veldig glad i lillebror så etter mye om og men, valgte jeg et ekstra skånsomt program, dette til tross for at jeg gjerne kunne tenkt meg at han fortsatt var en baby og en liten krymp dermed ikke hadde vært meg i mot;)

Nei, jeg har egentlig ikke tid til å sitte her, nå skal bøtta frem!!! Ha en flott kveld alle sammen, med eller uten vaskebøtte;)

Glimt av mitt kjøkken

Jeg har snudd litt om på kjøkkenstæsj i helga, flytta ting, sett nytte i ting som hadde forlatt kjøkkenet. Men slik er i allefall kaffefråa mi nå. Elsker den flotte Nespressomaskinen min, helt digg!! Den lille skålen fikk jeg som takk for hjelpen en gang, den er laget av ei dame i bygda, og den er i helt rikgtig farge, turkis- min yndlingsfarge:)
Slik oppbevarer jeg det som trengs for å få vasket kopper og kar. Flisene er ikke møkket, de er malt, og så har vi fått hakk i malingen, om du ser godt etter ser du "arr" etter 80- tallets fruktkurver. Men det skal snart bli en ordnings på denne delen av kjøkkenet også:) Gleder meg!!!

mandag 24. mai 2010

Bringebærdrøm

Noen ganger blir man ekstremt godtesyk, og i kveld var en slik kveld. Etter en liten saumfaring av kjøkkenskapene våre, kom vi frem til at vi kunne lage ei god kake:) 
Den er ekstremt god, og veldig enkel å lage. 

Du trenger: 
  • 15 Digestivekjeks knuses og tømmes i en passende form
  • 1 boks fløte- piskes til krem
  • 1 boks Philadelfiaost - blandes i kremen. Om du vil ha en litt søtere smak, rør osten med en dæsj melis
  • Legg kremen over kjeksene
  • Legg over dine favorittbær, vi har brukt bringebær i kveld, unntatt på en liten snipp, hihi, var ikke alle som ønsket bringebær.
NYT!!!!

Har du en kake som er enkel å lage, og som du gjerne vil anbefale? Legg igjen en kommentar, så stikker jeg innom og ser i bloggen din;)

lørdag 22. mai 2010

En is, og en til?

Lillebror har fått spise is selv, for første gang! Tror egentlig ikke det frister 
til gjentakelse med det første, for han syns den var litt kald,
men han har i det minste fått prøve.
Mye søl ble det også, hihi. Isen smeltet mellom fingrene hans mens 
han selv satt der og gnagde på selve pinnen. Snakker vi tannkløe?!
Veldig artig å få undersøke, og se hva som skjer om vi klemmer litt:) 

Vi brukte Smekkis på pinnen, en kjempelur ting, sikkert enda bedre når
han begynner å skjønne at is er godt og kan spises;) 
Smekkis kan du få kjøpt her


For ordens skyld;)

Jeg har måttet endre litt på navnet på bloggen min, og har slengt på Fruens egen blogg om hverdagslivet, men det er bare for at det skal bli mer oversiktlig på selve profilen min. Grunnen er at når jeg startet bygge bloggen vår, så kom den foran min egen på oversikten....alfabetisk vet dere. Og når jeg besøker andre bloggere, så kommer de tilbake til bygge bloggen vår.
Bloggen min heter fortsatt Livet i stall og stue


fredag 21. mai 2010

En dag i farta

Hver dag er en gave, og hvordan den blir er det opp til oss selv å avgjøre! Dagene med lillebror er aldri rolige, her er det fart og spenning dagen lang. I dag har vi vært ute heeeeele dagen, ut klokka 8 for å sykle sammen med jentene til skolen,og så hjem for å prøve å gjøre husarbeid...vel det ble lite gjort, men dagen min er ennå ikke over;) 

Klokka 11 er det sovetid, og i dag sov lillebror godt ei god stund, men så våkna han og da var det bare å trille avgårde i håp om at han sovnet til igjen siden han bare hadde sovet litt over en time, sang hele veien til skolen og sovna på vei hjem da sola gjorde at han måtte klipe igjen øynene;) I kveld klokka 19 gikk vi inn, da hadde vi kun vært inne og spist og tatt bleieskift! Håper vi har flere sånne herlige dager i vente!!
Vil du ikke fremover, så skal jeg hjelpe deg jeg!
Å, var det noe galt kanskje?
Heldigvis er pappa en liten grillkonge, i allefall wanna-be, så vi har stor grill!! Perfekt for gjemsel:)
Men mamma, hvorfor denne planken? Jeg vil ned!
Sand er gøy! Men lillebror er fornuftig, fint lite sand havner i munnen:)
Så var dagen over og det var på tide å gå inn igjen, 
bare jeg hadde kommet meg over denne dumme planken!


Fin fredag!!!

Ukens bokstav er denne gangen F ABC-tema!  
F for forskjellig, Ffor forelsket, F for finale, F for formiddag eller F for...
Forskaling! Uten forskaling blir det ikke byggverk, ingen sement som står av seg selv mens det herder, så forskaling må vi ha. Hvorfor vi må ha forskaling kan du lese her;)
Små nysgjerrige fingre som stadig finner nye ting å utforske
Kanskje finner de en frosk?
 En ting er i allefall sikkert! Jeg er livredd frosk og flått så da jeg skulle ned å ta bilde av denne fossen, 
kom jeg hit men ikke lenger....
Størstejenta spiller håndball, mens lillesøster spiller fotball, og nå er sesongen i full gang med kamper 
hver uke!

Fin fredag alle sammen!!! Har du lyst å se flere bidrag, ta en titt her