søndag 31. oktober 2010

Tiden leger ikke alle sår

Tenk som tiden går, og selv om det sies at tiden leger alle sår, så er ikke det sant! Tiden leger nok selve såret, men opplevelsen setter seg igjen i kroppen som arr... Arr som klør og svir med jevne mellomrom. Det er ikke alltid at vi vil kjenne på den smerten, øser inn på med andre inntrykk og skyver det triste så langt bak som vi overhodet klarer. Dette kan jeg love deg virker ei stund, men over tid så vil dette smerte så mye at noe må ut. De dagene er det best å være for seg selv, for det er for ondt, og det er vanskelig å dele.

Her har vi i det siste snakket mye om Kristjan vår, lillebror som kom så stille til verden denne dagen for tre år siden. Røvet fra oss før han rakk å sette spor i den virkelige verden, før han fikk bli kjent med oss og vi fikk bli kjent med ham. Tenk, vi skulle hatt en to åring løpende rundt her nå... Min store trøst er lillebror når disse tankene kommer. For hadde vi fått beholde Kristjan, er det ikke sikkert vi hadde fått lillebror... Hardt, men sant.

MEN!!! Det er nemlig et men, et barn kan aldri erstatte et annet barn!! Jeg vil for alltid være en firebarnsmor, men gleden av å ha fire barn løpende rundt meg, vil jeg aldri få oppleve. Og savnet mitt etter Kristjan vil alltid være en del av meg. Sorgen over å måtte oppleve det vi opplevde vil alltid sitte i meg. De minnene jeg har fra ultralyden som bekreftet det jeg allerede visste, de er ikke noe gode. Det å følge sitt barn til graven....Skulle virkelig ønske at ingen andre måtte gå gjennom det vi opplevde.

Et lys er tent for evighetens lillebror, verdens vakreste Kristjan i dag



Skjer det mystiske ting på bloggen min? dette lå jo ute i går og i dag var det borte....prøver på nytt og ser hva som skjer...

lørdag 23. oktober 2010

Kaldt, kaldere, våtest

Plutselig kom vinteren til Møre, gjett om vi har ventet lenge på at verden skulle bli fin og hvit....eller vent nå litt! Vi rakk faktisk ikke å vente, før vi ante hva som var i gjære var bilene dekket av et lag med hvit snø og sommerdekk var ikke det beste valget må vite. Så hva gjør man da? Jo man tar livet med ro og trøster seg med at man har nok mat i skapet og barna ikke har noen fritidsaktiviteter akkurat den kvelden.

Nå viste det seg at snøen som dalte på onsdag bare var starten på vintereventyret, og i går var det enda hvitere....og enda kaldere. Frossen som jeg alltid er holder jeg selvsagt på å fryse i hjel, og varmepumpa som har tynt oss ut av de varme klærne tidliger i uka har nå gitt oss en kald opplevelse. Takk og pris for mine nye deilige ullklær, at jeg har visse likhetstrekk med den kommende julegrisen har ikke så mye å si, her er det viktigste å ikke fryse;)

Jeg er selvsagt veldig frista til å fyre i ovnen, men som dere vet er jo lillebror sjef over den delen av stua og ovnen er til tider bolig for både traktor og dyr, så mulig jeg må finne på noe lurt for å unngå brente fingre.

Ja, vi har faktisk stekt årets første porsjon med kokosmakroner;)
Men som vi alle vet det hvite eventyret kan for gå over i et vått mareritt, for i dag så har det regnet og blåst, og nå for litt siden så haglet det, og er man skikkelig uheldig så kan det fort blitt ganske glatte veier....Nei, det er vel ingen tvil om at jeg skal kose meg inne sammen med familien i kveld;)

Ønsker deg en kjempeflott aften!!



søndag 17. oktober 2010

Smuldrepai


I forrige uke laget jeg smuldrepai for første gang, og den falt i smak hos barna, så de neste dagene ble det bare mas. Så en dag ga jeg endelig etter, jeg må jo innrømme at jeg er veldig glad i alt som er søtt og godt selv også, men det er vel egentlig ikke alt som er like bra for denne kroppen som tydeligvis ikke kan å forbrenne....men sånn innimellom så er det sånn nesten ok å spise godsaker. 

Jeg brukte samme oppskrift som sist, veldig enkel:
3 dl lettkokte havregryn
2 dl hvetemel
3 ss sukker (kunne helt sikkert vært droppa da fyllet var søtt nok i seg selv)
150 gram mykt margarin

Dette rørte jeg sammen med mikseren, kunne helt sikkert gjort det for hånd også....Det enkle er ofte det beste sies det;)

La et lag av denne blandingen i bunnen av forma, og sprutet ut vaniljekrem rett fra pakken, og la deretter hjemmelaget eplemos over, før jeg tok resten av smuldreblandingen og strødde over. Dette ble så stekt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutt.


For de som var ekstra godtesyk ble det servert vaniljeis ved siden av;)

Smuldrepai lages av ingredienser som de fleste av oss har i hus til enhver tid, og om en får besøk litt sånn overraskende så er det jo laget i en fei mens gjestene inntar sofaen. Fyllet er det jo bare å bytte ut etter hva man har i kjøleskap og fryser. Og er man ekstra lur så lager man smuldrepai i mindre former og har liggende på lur i fryseren, så er det bare å putte forma i stekovene når gjestene kommer! 

Har du en favorittoppskrift som er enkel å lage om du skulle få overraskende besøk?

fredag 15. oktober 2010

Å jul med din glede!!

Denne sydde jeg til jentene i 2006
Ikke for å skremme dere, men nå nærmer julen seg med stormskritt altså;) Sitter å titter i ukeblader og hva kan jeg lese? Jo, det er tid for å begynne å tenke på kalendergaver til de forventningsfulle barna! Å hjelpes sier nå jeg.... Vel, vi snakket om det litt tidligere i uka, da noe hadde veldig lyst på julemarsipan. Hvordan skal vi gjøre det med adventskalenderen i år liksom... 

Saken er den at i fjor så kom jula omtrent som kasta på oss, vi koste oss gløgg i hjel med lillebror og glemte nok litt tid og sted, for plutselig var det 1. desember og mor sjøl hadde glemt hele gavekalenderen. Nå er situasjonen en annen, tror jeg;) Det er i allefall oktober enn så lenge, og jeg vet at desember vil komme om litt. 

Så var det den kalenderen da, hva putter man i gaveposene som kan trylle frem smilet hos to søte jenter... Ønskene har kommet, og det er kanskje ingen bombe at minstejenta sa som følger: Shabby chic tinger vel... Vel det sier seg selv at nå må mor tenke kreativt og det blir nok ikke gave til deg lille frøken hver dag;) For om man skal ha gavekalender så må de nok fint venne seg til å få gave annen hver dag. Lillebror søtmons skal nok få sin egen sjokoladekalender;)

Vi har fast tradisjon på at det skal være en engel til hver av de og en snøkule hvert år. Men så vil jeg jo gjerne ha litt tips og sånn fra dere og da;) Hvilke lure ting kan jeg putte i gaveposene til to frøkener på 9 og 11 år? Jeg er sikker på at noen av dere har ett eller annet kreativt forslag å komme med, og det gleder jeg meg til å høre;)

torsdag 14. oktober 2010

Bli sett du også!

Det er liv i meg, det er verre med modemet jeg har fra Telenor... Aner et lite lys i tunnelen i løpet av neste uke. Siden jeg ikke har bilder tilgjengelig på denne pc'n, så vil jeg benytte anledningen til å minne dere alle om at dagen i dag er den store Refleksdagen!! 


Hvor mange ganger har vi ikke kommet kjørende langs veien og i siste øyeblikk oppdaget en skygge langs veibanen, mang en gang har jeg vært så sint at jeg har vært på nippet til å stoppe og kjefte vedkommende huden full fordi jeg har blitt så skremt! Her i huset har barna lært seg at refleks er viktig når man skal ferdes i trafikken, enten det er mørkt eller det er skumring. Heldigvis har det blitt mer og mer gang- og sykkelstier langs de norske veiene, men likevel så behøver vi refleks. Ganske greit at vi blit sett, så kanskje vi slipper å ha bilens lys rett i øynene også;)

Så dagens oppfordring er:

Bruk refleks om du har livet kjært!!!!

Ellers så buzzer vi Pampers Activ fit for tiden, og en oppdatering der vil komme så snart Telenor er i godlune;)


tirsdag 5. oktober 2010

Høstferie og lange late dager


Denne uka er det høstferie her hos oss, og hva gjør man så med det? Jo man slapper av, tar dagen som den kommer og bare nyter det! Været er også på vår side, så i dag var det 18 grader klokka 8.....uvanlig, men godt:)


I går tilbragte vi tid like oppe i skogen her, skulle litt lenger opp, men det var regndråper i luften og vi fant en litt skjermet plass lenger ned der vi kunne sitte tørt og kunne grille pølse



Barna koste seg, og etter en stund fant også Pochahontas ut at vi var der, og kom snikende og skremte vettet av oss som sto med ryggen til;) Han ble bestukket med pølsebrød, mulig det var her vi gjorde den største feilen, for når de små fikk kjeks, ja da rappa han likeså godt den ene kjeksen etter den andre.... Men gutta bare lo!


Hipp hurra for pappa som har bursdag!!!
I dag har vi vært i selskap hos pappa, lunsj og kake. Vi laget smuldrepai for første gang, herlig smak av hjemmelaget eplemos og vaniljekrem, god både med og uten is. Ingen bilder av denne herligheten da Veronika måtte tilbringe tiden hun skulle brukt til å bake på jakt etter en kake til feiring av ferdig fjøsbygg, derfor ble paien laget hjemme og stekt hos jubilanten, og kamera ble glemt i gangen hjemme... Men den blir nok laget flere ganger!


Nå er pizzaen fortært og byggefolkene har dratt, med andre ord så er selve fjøsbygget nå ferdig! Nå gjenstår alt innvendig, mange meter med innredning skal monteres, og mange kvadrat med gulv skal flislegges, men nå begynner vi å se mål, og vi gleder oss til å produsere melk i topp moderne lokaler!


Ønsker dere alle en strålende flott tirsdag!

mandag 4. oktober 2010

Whole new beginning


Nei det er ikke jeg som skal begynne på nytt, nei i dag har jeg tenkt å hylle Elin Gaustad!!  For i dag kom hennes første cd, Whole new beginning i salg, og for en flott cd!! Vi ramla inn på Coop'en i håp om å få kjøpt den, minstejenta var redd de var tom allerede siden vi ikke kom oss ut før på ettermiddagen, men de hadde en del igjen enda og mor som var plassert i bilen mens jenta sjekka lagerstatusen, ble innropt;)

Første gang vi hørte at Elin skulle delta i X-faktor så trodde vi faktisk at det bare var tull... I dag er vi kjempeglad for at hun turte å stille opp, for den stemmen hennes er bare helt utrolig! Men hun er også en flott låtskriver som har skrevet åtte av sangen åtte sanger med mening- på cd'n sin selv. Og jentene syns det er artig å ha en kjendis i nabolaget, det er jo tross alt ikke helt vanlig her på bygda;)


Det var nok ikke alle som hadde trodd at den sjenerte jenta fra nabogården skulle komme så langt, i allefall ikke Peter Peters, kan tenke meg at han gremmer seg over å brukt øynene og ikke ørene den gangen han sendte Elin gråtende hjem fra X-faktor. Takk og pris for at det finnes mennesker som Jan Fredrik Karlsen :)




Jentene satt og hørte på youtube i helgen, og når jeg spurte hvem som sang så flott, så var svaret "Elin vel" Og i dag etter å hørt cd'n så er jeg overbevisst om at vi kommer til å høre mere fra Elin Gaustad fremover. For er det noen jeg ønsker skal komme langt her i livet og få en Whole new beginning så er det virkelig henne!! Jenta som i alle år har kommet bort i mengden og som i det daglige liv er hemmet av sitt dårlige syn. Du kan lytte til sangene hennes her, men jeg anbefaler virkelig å kjøpe cd'n, du kommer ikke til å angre! Her har vi nå Elin både i hus og bil, så da er det vel ikke tvil om hva vi skal lytte til fremover:)


Med dette ønsker vi Elin lykke til, måtte det bli mange cd'er i fremtiden:)



lørdag 2. oktober 2010


Vil takke dere alle, nye og gamle følgere, det er bare så koselig at dere vil ta del i hverdagen vår!!!

Sommeren har gått over i høst, det er mørkt og stille enn så lenge, men før vi vet ordet av det kan høststormene herje rundt husnova. Kanskje kommer også denne dama som en storm når høsten setter inn for fullt, for akkurat nå har hun blitt en smule blogglei, en såkalt bloggtørke har kommet over meg i takt med den fallende tempraturen... Forhåpentligvis vil denne tørken bli kortvarig, for de tilbakemeldingene jeg får her på bloggen min og ellers varmer utrolig mye, og besøkstallene stiger fortsatt, slik vet jeg at blogge min blir lest til tross for lavt antall kommentarer:) 

Og til alle dere som er så flink å legge igjen en kommentar når dere er innom vil jeg bare si:
det er utrolig koselig og jeg setter enormt pris på at dere liker det jeg deler med dere!!

Ønsker dere alle en riktig flott kveld

Et lite stykke kake?


For litt siden kom det en ny liten gutt til verden og ble en del av vår familie, og 
da måtte selvsagt tante finne på noe i gave, og slik ble denne bleiekaken til:)


Brukte minimalt med strikk, mest fordi jeg hadde for lite, men også fordi 
jeg så at det var mulig å lage den med mindre. Som dere ser er jeg veldig 
glad i hyssing;) Under klutene som ligger over og i rundt ligger 
det et par bodyer til den lille.