onsdag 31. mars 2010

Påskehilsen

søndag 28. mars 2010

Lenge leve strikkepinnene!

Dette må virkelig være den late lille elefanten Plumbo, hoho. Ikke alltid at en lur ide er nettopp en lur ide. Slik gikk det i allefall med denne ideen, den var ikke så lur likevel. Tanken min var å fylle beina med ris....men så snart elefanten rullet rundt kom det ris i topplokket også*flau* Vel, vel, slik er det bare innimellom. Men denne kan jeg jo i utgangspunktet bruke til mye rart da, la meg se.... Jo, som en ertepose, kosebamse, dørstopper, brevpresse, duklodd, eller rett og slett bare til pynt. Aner ikke hvor jeg fant mønster til denne, men den er altså strikket og tovet, veldig enkel å lage.
Disse derimot er jeg mer fornøyd med, selv om de ikke passet til hun som skulle ha dem, så er i allefall sokkene fargerike og varme. Mønster...? Hmmm, usikker, må nok lete. Det har seg nemlig slik at disse sokkene har ligget i kurven en gooood stund. Hvorfor? Fordi jeg ikke hadde strikket den siste helen vel... Rett og slett fordi jeg allerede da så at jeg hadde bommet på størrelsen kanskje. Typisk! Nå er de i allefall ferdige og lagt i gi-bort kurven. Kjekt med slike kurver:)

Det var dagens "Frem fra gjemselen" innlegg, slik går det når man tar et dypdykk i strikkekurven. Men trøsten er: to UFO mindre!!

lørdag 27. mars 2010

Earth hour - stemningsrapport


Så var det igjen tid for å slukke alle lys å tenke på klimaet vårt. Her i huset tente vi masse lys, og tuppe høne og alle kyllingene hennes fikk kose seg i glansen av levende lys. Vi koste oss, og håper mange fulgte oppfordringen om å la lysene være slukket denne timen. Kanskje burde vi gjøre dette oftere. Her i huset har vi alltid vært flinke til å slukke lysene i de rommene som ikke er i bruk, og med tanke på strømprisene som er pr i dag, så er jo ikke det det dummeste heller da. Det var kveldens lille pekefinger;)

Det er helt sant!

Du tror det ikke før du får se det! Det er nemlig sånn at ferga som gikk mellom Ørjavik og Tøvik sluttet å gå for mange, mange år siden og da skulle det vel i utgangspunktet bli slutt på fergetrafikken i Kornstadfjorden da- trodde mange. Vi som bor like ved vet at dette ikke stemmer, hihi. Her forleden gikk det nemlig igjen ei ferge på fjorden, og hvor den kom fra og hvor den gikk vites ikke, men vi kan jo spøke og si at den gikk mellom Eide og Bud, med japanske turister kanskje til og med. Her er i allefall et bevis på at det igjen går ferge på Kornstadfjorden.

fredag 26. mars 2010

Tid for Give away

Nysgjerrigheten min er fortsatt like stor som den var før jul, så derfor spør jeg: 

  Hvem er du
 
Så om de som er innom her og har lyst å røpe hvem de er, legger igjen en liten hilsen i dette innlegget frem til 1. mai. Som takk skal de få være med i trekningen av en gave fra meg. Hele to pakker blir det, en rosa og en blå! Skal heller ikke se bort fra at jeg slenger på ei gave til om det blir stor respons;) Så her er det i allefall TO vinnere!

 Syns du dette høres spennende ut? 

Har du lyst til være med i trekningen, så vet du hva du har å gjøre:) Jeg håper i allefall at det skal bli spennende og at mange vil være med! Gavene kommer fra Kokodille

Jeg blir også veldig glad

Om du skriver litt om det på bloggen din. Kopier gjerne bildet mitt om du vil:)


Badetid med Dr Greve

Jentene ringte meg i går og lurte på om de kunne åpne pakken som var kommet, klart de kunne det! Pakken var fra Buzzador, og inneholdt vareprøver på Dr Greve Shampoo og Leave-In balsam. Dette måtte lillebror også prøve ut, så esken ble snudd på hodet og endevendt skikkelig. Shampoen virket i allefall mildt og god, så nå får vi ta oss en tur med shampoo og barnemat prøver vi to:)
Dette er en skikkelig badegutt altså!! Elsker å bade, allerede som bitteliten baby var det dråper i taket når denne lille prinsen badet, så her er det kanskje best med svømmeføtter og dukkerbriller selv for mor.

torsdag 25. mars 2010

Om jeg bare hadde...


I dag er en slik dag hvor jeg gjerne skulle hatt en tryllestav med magisk kraft... Dessverre så har jeg ikke det og må nok derrfor gjøre det beste ut av dagen. Har tatt masse bilder som jeg skulle lagt ut, men så var det den tiden da. Og i tillegg så vimser jeg litt frem og tilbake og undres på om jeg skal lage en ny blogg hvor det er mulig å følge oss i den prosessen vi har foran oss det året som kommer. Vi er nemlig i gang med å bygge nytt fjøs, og det vil komme til å ta mye av oppmerksomheten min i tiden som kommer. Skal komme sterkere tilbake i løpet av dagene som kommer:)

tirsdag 23. mars 2010

Våren er like om hjørnet


Gul og fin som sola det er jeg.

Hestehoven, alle kjenner meg

i hver liten grøftekant jeg står

minner barna om at det er vår.

søndag 21. mars 2010

Del 2: Fortid

Ordet fortid kan egentlig være så mye, så dermed blir en jo ganske inspirert da jo:) Her kommer to bilder til i kveld.

Inspirert av ordet.....

......fortid! Forrige mandag var temaet fortid på Mandagstemabloggen, og det kan jo være så mye. Alt som har vært er jo i utgangspunktet fortid, dagen i går er fortid, buksa som var in i 1985 tilhører også fortiden, ja selv ungdommen tilhører fortiden sies det hihi. Er vel ikke alt vi trenger å være like enig i;) Jeg har i allefall funnet noen bilder som kan beskrive fortid.
Dette må da være fortid.....?

Eller dette?

Når fortid møter nåtid:)

Ellers så har jeg begynt å utforske Photoshop, og jeg får det faktisk til! Om du selv trenger hjelp og tips, så stikk innom bloggen til Cecilia her. Hun er kjempeflink å forklare.

torsdag 18. mars 2010

Værrapport

Så fort kan været snu her på disse trakter.... I dag har det regnet fra alle kanter og blåst en del. Heldig er den som kan være inne. Var ikke det spor misunnelig på de tre som jobbet utenfor huset vårt i dag.
Her er i utgangspunktet skoleveien til jentene. Undergangen er full av vann, og det som jentene spekulerte mest på var de boblene som kom opp fra bakken. Nei, det var ikke en optimist med snorkel, bare en kum som skulle tatt unna noe vann.
Ned i undergangen rant det nemlig vann fra begge sider, ikke bra....  Jentene lurte smilende på om vi ikke kunne dra hjem etter gummibåten slik at de kunne ta seg en rotur- under tak;)
Sånn ser det ut i tunet hos oss, vi har ikke hatt besøk av muldvarp, ei heller er det været som har satt slike spor;) Her jakter vi på vannledninger for tiden. Her vil det om et år stå ferdig et nytt fjøs! Det er store forandringer på gang. Jentene forsvant ut i dag, og gjett hvor de hadde vært?! De hadde vært å hoppet i disse store dammene, og de hadde hatt det kjempekoselig!
Her er dagens outfit på lillebror, her kler vi oss etter været:)

onsdag 17. mars 2010

Tiden flyr i godt selskap


Det sies at tiden flyr i godt selskap, mulig jeg gjentar meg selv der, men det er helt sant! Tenk i dag er det 9 måneder siden vi fikk en sprell levende lillebror i våre armer. De 9 månedene før gikk nok fort de også, men jaggu meg føltes de lange og tunge til tider. Disse 9 månedene som har gått siden lillebror ble født har i allefall rast avsted! Men for en herlig tid det har vært:) Det har vært dager fyllt av glede, fryd -og en smule frykt for at en bare skal våkne å oppdage at det bare er en drøm... Slik er det når man er englemamma vil jeg tro, du har vanskelig for å slippe tankene fri. Gleden over å endelig fått en liten baby som gråter og krever mammas bryst er stor når man har gått gjennom et svangerskap fyllt av frykt for at lillebror skal dø når som helst, for det var slik svangerskapet var. Men heldigvis var medisineringen riktig å vi kunne forlate føden med ett sprell levende eksemplar av en baby:) Takk og pris for gode hjelpere!
Lillebror er en aktiv liten krabat, her er det liv og røre fra morgen til kveld. Alt skal utforskes, skuffer skal åpnes, bord skal spises på, ja selv Tarzan har blitt smakt på i det siste...tror vi kan konkludere med at Tarzan smakte litt fjøs og at kattehår ikke er godt i lengden. Ellers så har lillebror vært mye plaget av forkjølelse og nesetetthet siden november, trodde nå etter pencilin at ting ville endre seg, men nå er det på'n igjen. Krysser fingrene for at det snart blir mildere i været og alt blir bedre:)
Gratulerer med 9 måneders dagen lille venn:)


tirsdag 16. mars 2010

Kan det bli noe annet enn innekos?

På den nedsnødde Mørekysten kommer det stadig mere snø, helt utrolig så langvarig denne vinteren ble. Men været endrer seg fort, på torsdag holdt vi på å regne bort, nå laver det ned med snø.
Under trærne ute vokser det frem en svart liten flekk, jeg vet hvorfor, men slet litt med å dokumentere det i dag. Her holder nemlig småfuglene til, ja selv kråka stikker innom her på jakt etter litt godsaker.

Her måtte jeg knipse et bilde gjennom vinduet, for lille trost var nemlig lite fotogen.

Og når laver ned er det i allefall kjekt å ha noe en kan gjøre inne, slik som å føre værdagbok og strikke. Ser du hva det blir Maria? Det blir i allefall blått;)

søndag 14. mars 2010

Treleker i vinden

Trenden når det gjelder barneleker er i stadig endring, og den påvirkes selvsagt av reklame, av samfunnet ellers, men først og fremst av hva mor selv foretrekker. Fedre har en tendes til å komme med leker som bråker mer enn hva mor kan tåle over tid, det samme med barnløse tanter og onkler...men sånn er det bare;) Nå er treleker igjen i vinden som aldri før, og jeg digger det!

I kjelleren min har jeg en liten hemmelighet....en aldri så liten Kokodille! Om den er skummel....? Nei, langt i fra! Den er så snill så:) Og det som er kjekkest er at denne Kokodillen har så god smak, den liker nemlig også treleker:) Nå har den igjen fyllt opp magen sin med masse flotte treleker. Har du lyst å se hva som befinner seg i Kokodillens mage akkurat nå, kan du kose deg med disse flotte bildene, og blir du nysgjerrig kan du ta en titt inn i Kokodillens hule her.

Og det som er enda kjekkere: Det kommer snart enda mere flotte treleker:)

lørdag 13. mars 2010

Knekk i vei - smaken du blir hekta på!

Merker meg at trenden det siste halve året er hjemmelagde knekkebrød, ei heller her i huset har vi unngått å blit hekta på nettopp: hjemmebakte knekkebrød:) Har prøvd meg frem for å finne ut hvordan jeg vil ha dem, og jeg mener og tror at gresskarkjerner danner litt transmak, så de bør det ikke være så mye av i blandingen. Å bake knekkebrød er faktisk mye enklere enn hva jeg først trodde, og jeg kan anbefale alle å prøve!
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
2,5 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkefrø
0,5 dl gresskarkjerner (om jeg dropper disse, så øker jeg mengden av noe annet)
1 dl sesamfrø
4 dl melblanding av sorten: Matpakkebrød
7 dl vann
1 ss honning
Sånn skal røren se ut i det du tømmer den ut på stekebrettet. Våt og klissete.
Stryk røren ut på to bakebrett så jevnt som mulig, og sett i ovnen på varmluft 180 grader i 10 minutt, ta ut og rut opp, sett inn igjen i ca 30 minutter. Da slår jeg av ovene og lar brettene stå i ca 10 minutter før jeg åpner døren på gløtt og lar de stå til ovnen er kald. Skulle du være uheldig, er det bare å legge de på en rist å ettersteke.
Kan jeg si annet enn at dette er virkelig noe godt?! Ikke noe smaker som hjemmebakte knekkebrød!