fredag 30. april 2010

Sorry Finn

Som dere kanskje husker så slo jeg jo opp med Finn for en tid tilbake, følte jo at vi ikke var de rette for hverandre. Resultatet av dette bruddet kom i hus i dag. Når damer depper så shopper de, er det ikke så det sies? Lillebror er i allefall strålende fornøyd, og det er mamma'n også:) 

Minner også om at i morgen blir det trekning av Give awayen min, så benytt dere nå og skriv dere på her:)


torsdag 29. april 2010

Ukjente toner

Kalenderen min viser i dag 29. april, og vi er snart over i mai, ukas handlerunde er gjennomført og skapene er fyllt opp for den neste uka. 

Jeg leser jo alle kommentarene jeg får her på bloggen, og jeg blir helt rørt over alle de flotte tilbakemeldingene jeg får, men vil bare ta til orde og si det først som sist: JEG ER INGEN SUPERWOMAN altså;) Jeg skriker det ikke ut for å såre noen, jeg bare sier det slik at ikke noen skal sitte igjen fortvilte etter å lest bloggen min, å tenke "hvordan klarer hun alt, jeg skulle gjerne hatt det slik etc" . Dere som leser dette må mye heller se på det som en oppmuntring:) Jeg har nemlig selv gått i den fellen en gang, og tenkt "wow, slik skulle jeg også hatt det*sukk*"

Jeg rekker ikke over alt her i verden, men jeg prøver så godt jeg kan å ha det koselig rundt meg, men som dere vet jeg er ingen interiørblogger, rett og slett fordi det ville krevd for mye av meg. Hobby går det litt pø om pø med. Foto har etter at jeg kjøpte nytt  kamera blitt det kjekkeste som er, det er lettere å uttrykke seg med bilder. Og så er det jo så mye flott å ta bilder av.
Skapet er fyllt opp til randen, så her ser dere en del av det som skal omdannes til gode middager den neste uka:) Lillebror er på tilvenning på hurtigmat slik at det er enklere å dra bort. Et tips til alle dere som sliter med å få tidskabalen til å gå opp, er planlegging, planlegging og atter planlegging.... Det er det eneste som funker for meg, sparer tid, frustrasjon og masse peng:) Middagene planlegges for minst to uker i gangen, og innkjøp en gang pr uke.
Ja, jeg vet at jeg har litervis med melk oppbevart på fire bein litt lenger bort i tunet, men vi drikker nå bare kjøpmelk vi da. Frukt og grønt går det mye av, men jeg lager ikke maten helt fra bunnen hver eneste dag, bare sånn innimellom;)
Til slutt kan jeg jo dele et aldri så lite interiørbilde med dere, kan tro vi koser oss ved kjøkkenbordet for tiden:) 

 Takk for alle koselige tilbakemeldinger jeg får her på bloggen min, kjempekoselig:)


Ta livet som det faller seg,
ja, ta det som det faller seg.
Gi blaffen i bekymringer og strev!
For alt du trenger finner du
i skog-naturen's pølsebu'
så ta det som det faller seg og le!




onsdag 28. april 2010

En snufsedag

I dag var det noe som ikke stemte her i gården, kom inn etter å vært ute og flytta Pochahontas, og kom til å tenke at jeg så da ikke Olivia på min runde.... Ringte gubben og spurte om han hadde sett henne, men nei det hadde han ikke:( Så da var det på med klærne ut og lete, for en ting er sikkert: når frøkena ikke springer rundt beina på oss, så er det noe galt.
Det har seg nemlig slik at vi stolte på hverandre i går kveld, og dermed så ble ikke Olivia satt bak lås og slå, det er ikke første gang det skjer, men det har gått bra tidligere... Hun har gjort som hun selv vil, og gått inn når hun har følt for det. I løpet av natten har nok noen uønskede gjester vært på besøk, for vi har vært høyt og lavt, overalt, satt naboene på saken, men Olivia er som sunket i jorden. Det positive er at det finnes ikke tegn til kamp.

Nå er det skikkelig sorg her i huset, jeg tuller ikke, her er det gråt, gråt og atter gråt:( Jentene savner virkelig Oliviamor, og jeg skjønner dem godt. Hun var ikke som alle and(re), hun var ei skikkelig koseand! Lå godt i armskroken og koste seg, småsprang rundt beina våre og skravlet dagen lang. Vi har selvsagt ikke gitt opp håpet om å finne henne i live, men vi frykter det verste.

Så, det var litt om ståa her i huset i kveld:(

Det kan lønne seg!

April er snart over, snart tar vi fatt på mai! Helt utrolig hvor fort tiden flyr..... I den anledning minner jeg om at det bare er få dager igjen av Give awayen min, så hvem du nå enn er, om du er bare innom akkurat nå, fast gjest, bare nysgjerrig eller bare kjeder deg, stikk innom dette innlegget og legg igjen en kommentar!!! Husk det kan lønne seg;)

tirsdag 27. april 2010

Tar du bilde av meg?

Gårdens barske prins, snart fire år gamle Pochahontas elsker å bli tatt bilde av!
Helst ville han nok hatt mulen på linsa;) 
Nå venter han bare på å få selskap ute på beitet av noen flotte, små frøkener- firbeinte sådan. I helga som var så hadde han for første gang barn på ryggen for å ri, og det gikk strålende! Gleder meg til vi kan ta avgårde på tur med Pochahontas. Og om du skulle lure, så har han fått navnet sitt fordi det betyr lille luring, og Pochahontas var veldig liten da han ble født litt før tiden i liten storm midt i juli for fire år siden.


mandag 26. april 2010

Landlig

Ukens mandagstema er Landlig, og hva er vel mer landlig enn dette....
Lukten av peng sies det når lukten av kuskit fyller nesen, vel jeg vet ikke helt om det der stemmer.
Men lukten av vår, ja det kan jeg skrive under på at det er!
Litt usikker på om jeg var uheldig eller ikke på dette bildet, syns egentlig det ble litt tøft...eller hva?

Mamma har du blogga kaka mi?

Mamma: Nei, kjære jeg har ikke det. Skulle jeg det da? 
Prinsessen: Ja! 
Mamma: Ok, men er det noe igjen da?
Prinsessen: Vet ikke.....
Vel, jeg tok med kamera til kjøleskapet for og se, og der var det faktisk akkurat nok igjen til at det skulle bli et aldri så lite blogginnlegg, men det var bare så akkurat også;)
Prinsessen laget nemlig med litt hjelp ei knallgod ostekake i helgen. Man gjør så som dette:

  • Knus 15 Digestive kjeks, og smelt 50 gram smør sånn ca, trykk dette ut i en form
  • Kok opp 3 dl vann, og tilsett en pakke blåbærgele. Rør ut, og sett til avkjøling
  • 1 boks Philadelfia ost og en dæsj melis blandes sammen til myk krem
  • 1 boks fløte piskes til krem og blandes med ostekremen
  • Nå er det viktig at du gjør noe, tar en bloggrunde eller to, slik at du glemmer av gelen.... Da blir nemlig kaken enda flottere for den får lilla krystaller i seg;)
  • Gå så inn på kjøkkenet, og blande geleen med kremen, og hell dette over kjeksbunnen
  • Sett så kaken inn i kjøleskapet og la den stå ett par timer. 
  • Det er fullt mulig å bytte ut blåbærgele med sin egen favoritt:)
Vel, da kan jeg vel si at oppdraget er utført da?

søndag 25. april 2010

Jeg gir deg bokstaven B

Siden jeg tar en del bilder og stadig vekk prøver å lære meg til med mitt kamera, kanskje ABC i ord og bilder er noe for meg? Jeg slenger meg i allefall med denne uken, og bokstaven er B. B kan jo være så masse
Det er sol på hans vindu
Han har senga for seg selv
Men en lapp ligger igjen med telefon, jobb og hjem
Og et navn han kan høre, som ble visket i går kveld
Og det er blå. blå, blå himmel
Så blå at det er lattelig, så fin at han må le
Slik en blå, blå, blå himmel
Så blå, som en blå klisje
Så går han sakte ned til byen
Mens han hilser på trikk og trær
Og folk som går forbi, vil han stoppe å si
Har dere hørt slikt et vakkert navn, har dere sett slikt et vakkert vær
Slik en blå, blå, blå himmel
Så blå at det er lattelig, så fin at han må le
Slik en blå, blå, blå himmel
Så blå, som en blå klisje
I det han går forbi et vindu, får han øye på seg selv
Han kjenner seg knapt igjen
Som et gjennsyn med en savnet venn
De sa det skulle regne så ble det finvær likevel
Og det ble blå, blå, blå himmel
Så blå at det er lattelig, så fin at han må le
Slik en blå, blå, blå himmel
Så blå....
Og det er blå, blå, blå himmel
Så blå at det er lattelig, så fin at jeg må le
Slik en blå, blå, blå himmel
Så blå....
Som en blå klisje
Som en blå klisje
(Di Derre - Blå Himmel )
En bro i det fjerne binder øyer til fastland, en attraksjon, en fascinasjon, et underverk, rett og slett århundrets byggverk!
Bølger mot land på en badestrand, gjør vannet mildt og luften varm, la barn få løpe leende ut i.

fredag 23. april 2010

Steingal!

Nei da, jeg mener ikke at barna mine er gal, de er bare veldig opptatt av det som er under bakken. Og når pappa'n da i forbindelse med utbyggingen av fjøset har gravd seg bort i et lag med runde, fine steiner tett i tett, så er de helt i ekstase:) I dag har de funnet en hel samling av flotte steiner, noen er selvsagt flottere enn andre...
 Denne glitret i sola, mon tro om det ikke var litt gull vi så;) 

Planene for steinene er varierende, og ikke helt bestemt, men et av forslagene var å lage blomsterbed ved Furtebua. Den ideen var slettes ikke dum, for det trengs virkelig et skippertak i denne hagen vår...nesten litt usikker på om den kan kalles en hage egentlig. Det var en hage her engang for mange år siden, men da var det ikke veranda her, så det var enten eller. Men må jo innrømme at det er flott med blomster og da, så vi får se hva vi klarer å utrette i løpet av sommeren.
Tilslutt i kveld må jeg bare vise noe som lillebror fikk i dag når vi var på shopping:) Her er det vel ikke særlig tvil om at gutten er fra landet, hehe. Den grønne flotte dressen fra Småfolk den var bare helt knæsj, og hvem kan vel gå forbi en sånn flott dress når man vet at poden allerede har fattet interesse for traktorer, og sier broooom så snart han hører traktoren til papsen?


Verdens bokdag - anbefal meg en bok!

I dag er det Verdens bokdag, og da passer det bra å fortelle litt om to flotte bøker som jeg liker veldig godt, barnebøker begge to. Boken Elsker deg for alltid er bare så skjønn, nydelig skrevet. Den handler om en mors kjærlighet til sitt barn, og setningen: "Jeg er glad i deg for alltid og vil alltid like deg, så lenge som jeg lever, vil jeg alltid elske deg" går igjen i historien. Disse ordene vil barna etter en liten stund også lære seg, mine gjorde i allefall det. Om du ikke har boken er den virkelig å anbefale!
En annen bok er denne: Jeg er ikke søt! Helskjønn bok om den lille ugla som vil være tøff og barsk, men som alle synes er så søt;) Tror mange små barn vil kjenne seg igjen i denne historien. Jeg brukte den mye da jeg jobbet i barnehage, og barna på rundt tre år lærte seg fort hvor i historien utsagnet "jeg er ikke søt" kom og ropte det ut. Sjarmerende og lærerik bok om lille ugle!

Har du noen bøker du vil anbefale? Om du tar utfordringen så legg igjen en liten kommetar her, så skal jeg stikke innom deg å se hva du anbefaler, tar imot tips både til barn og voksne:)

torsdag 22. april 2010

Morgenstund har gull i munn

Ikke noe er som å vandre ute under en blå himmel tidlig på morgenen, nyte den friske luften, kjenne at man lever!
Og når solen også er i ferd med å sette sitt preg på dagen er lykken fullkommen. 
Eller nesten i allefall.....
Kaffen er selvsagt viktig for en god start på dagen:)


onsdag 21. april 2010

Bak om skyene er himmelen alltid blå

Vet ikke hvordan det er med dere og været, husker dere også bare solskinnsdagene og de høye brøyteskavlene? Slik føles det innimellom her, men nå har det seg slik at vi begynte å føre værdagbok i 2008, selvsagt ikke hver dag....har dessverre hatt litt dårlige vaner på det da. Men nå har vi kommet så langt i boka at vi har kommet til de månedene jeg har vært flink, og vi kan nå sammenligne dagens vær med 2008 og 2009! 

Og vi kan nå melde om at april i fjor var mye flottere enn det vi har hatt så langt, men at det fortsatt er håp om at april kan bli like flott som de to vi allerede har rapportert! April i fjor var jeg i ferd med å bli rund og god, og jeg var nødt til å ta livet med ro, derfor var jeg også flink til å skrive i værdagboken. Kan jo komme med et sitat fra boka som går endel igjen: "I dag var det flott verandavær, sola varmer mer og mer". Det sitatet sier vel litt om hvordan jeg tilbragte dagene;) Innerst i solkroken på verandaen med strikketøy innen rekkevidde.
I kveld kl 19 så det slik ut hos oss, himmelen bader seg i sjøen og skaper flotte farger.  Hele dagen i dag har vært flott, litt overskyet var det midtveis, men det varte ikke lenge. Våknet til blå himmel og slimt av sol, og jeg kan love dere at det er fantastisk å våkne til blå himmel og sol:)
Når solen går ned i vest- arbeider den late best;) Kanskje derfor jeg ikke har blogget tidligere i dag, hihi. Nei, jeg var- utrolig, men sant- batteriløs på tastaturet mitt. Ønsker dere alle en flott og drømmerik natt!



mandag 19. april 2010

En helg full av forventninger

 Så da sto vi her på torsdagsmorgenen da, en småsliten mor og tre furtne barn, med skjegget i postkassa og gubben langt til havs. Hvor merkelig det enn høres ut, så stoppet all flytrafikk opp på grunn av en vulkan!! Hvor sansynlig er det at noe sånt skjer liksom?! Torsdagen gikk, vi tenkte i morgen kanskje...? Fredagen kom og gikk, ingen pappa her i huset. I morgen kanskje, men nei. Så ble det søndag, luftrommet åpnet og vi tenkte: ENDELIG! Men hva skjer...?
Jo, da kommer det snø fra oven, tett i tett med snø!!! Så dermed ble det igjen stopp... Men vi smurte oss med en giga dose tålmodighet, sa at i morgen da kommer pappa!! Men så skjedde det vel mer som et lite mirakel, kl 1930 landet helikopteret og pappa var igjen tilbake hos de søte små- og den nå lykkelige mammaen;) Lillebror som ikke hadde sett pappa på 18 dager, smilte fra øre til øre og strekte hender! Det er nesten litt wow, for han har blitt mammadalt, og liker bare mamma han;)
Huff så kaldt, sneen dekker alt!
Katten skulle ut å gå, da fikk den hvite sokker på. 
 Huff så kaldt, sneen dekker alt!
Lillebror lengter ut, så kanskje vi må ut senere i dag;) Været stopper nok ikke oss.
Men hvem vet, kanskje vil denne kampen bli vunnet av Sola og vi får en enda flottere dag?

torsdag 15. april 2010

I det turkise hjørnet

Uglefeberen herjer i huset! Jeg fant noen flotte fuglehus på en annen blogg, også lukket jeg ikke ned siden da jeg forlot pc'n, så når prinsessene kom litt senere fikk de også se de flotte fuglehusene, og da ble det mas! Vi satte i gang, for vi hadde alt vi trengte i hus. Blafrepapiret er kjøpt hos KOKODILLE. Uglene kommer fra en tidligere Pandurobestilling, og fuglehusene var en del av innboet i Furtebua, blomstene de fant vi også på hobbyrommet. Tror jeg må på leting etter flere slike fuglebur, for slikt et vil jeg også ha! Disse er nemlig prinsessene sine.

Beklager Cilipus at jeg rappa ideen din, men jeg syns de var så flotte:) Håper du tar det som et kompliment.

Også lovde jeg en kjøkkenoppdatering i dag....vel, egentlig så skulle jeg ikke vist det frem i kveld, gardinene mine er ikke strøket, bare hengt opp for å se hvordan det ble...og gubben sitter langt til havs på grunn av en viss vulkan, så om han titter innom bloggen før han kommer hjem får vi håpe han lukker øynene og blar forbi;)
Skal bytte ut gardinstangen, og stryke disse i morgen altså! Må nok kanskje frem med symaskinen også, for dette er egentlig ikke gardiner;)

Ja, så var det fargen da.... hihihi
Enda flottere i virkeligheten, jeg lover! Minsteprinsessen påsto at det var som å spise på kafè i dag tidlig:)