fredag 31. desember 2010

Tilbakeblikk

Så er året 2010 straks over, bare timer gjenstår av dette året vi har lagt bak oss. Tenkte jeg skulle ta en liten oppsummering av året som gikk her på bloggen min. 


Januar var en måned der vi lurte på masse rart, blandt annet så lurte vi litt på produktnavn som er heller merkelige.... Ta en titt her, så skjønner du hva jeg mener;)


Februar var tiden for kulde og kjølige opplevelser, men også tiden for missekonkurranse.

Mars var måneden der hvor vi først snødde bort, for så å blir oversvømt av vann. Men vi hadde mange fine kosestunder inne, så noen fordeler har og det dårlige været:) Og ikke minst så slo jeg opp med Finn


April var ikke bare god, Olivia forsvant og det var mye gråt i heimen... savner ho enda. Også fikk vi merke den berømte askeskyen også her, men vi hadde også mange fine stunder:) Blandt annet så fikk vi besøk av påskeharen og vi var litt kreative


Mai var flott den! En gjesteblogger fikk komme innom bloggen min, fristelsene sto i kø, kreativ var jeg også og mange fine turer på sykkel ble det også på oss:)


Juni ble en fin og aktiv måned, lillebror lærte å , været var flott og vi kunne være masse ute og kose oss. Jeg fant ut at bloggen min kom opp under et merkelig søk, som etter hvert viste seg å være selvforskyldt, hihi. Jeg fikk bevist at jeg faktisk er like sterk som Pippi og jeg gjorde noen små kreative krumsprang.
Juli, feriemåneden vår, og i år gikk turen til Danmark. Koser oss der nede, kanskje blir det flere turer i årene som kommer. Litt kreativ var jeg utrolig nok også denne måneden, mulig et lite solstikk;) Bursdager ble feiret med mange søte fristelser og noen sunne, kalorifrie muffins så dagens lys


August ble måneden for både innekos, badevær og turer på fjellet. Litt interiør ble det også på bloggen min, fra brunt til hvitt, og et tips til å sette spor etter seg


Så kom september, og jeg klarte å bevise for meg selv at alt er mulig!! Vi hadde mystiske gjester i hagen og lillebror har blitt litt av en tøffing.

Oktober, å du å du...blogglysten min avtok og det ble stille her. Fjøset vårt kom under tak, og det ble travle dager.

November ja hva skjedde egentlig da....? Vi fikk to nye katter, villmenner som etterhvert viste seg å være mer som Tarzan og Jane i filmen altså. Vår egen Tarzan er og blir borte, hvor han har blitt av aner vi ikke, trist og fælt, savner han hver dag. Og lillebror syns skjegg er noe møkk;)


Så er siste måned kommet, desember kom med frost og snø, jentene laget litt julegaver og jeg ble endelig ferdig med en genser som jeg startet på for evigheter siden...


Så da er det bare å ønske dere alle en riktig fin kveld, håper dere har mulighet til å sende opp litt fyrverkeri- her blåser det fælt og fyrverkeriet blir nok satt til sides. Kalkunen er ferdig stekt og huset lukter deilig!!


Takk til alle dere som har fulgt oss dette året, ønsker dere alle et riktig godt nytt år!!!


lørdag 25. desember 2010

Å glede andre er halve gleden


 Da er alle pakkene åpnet rundt omkring- regner jeg med- og jeg kan trygt legge ut bilder av gavene som eldstejenta laget på lille julaften:) Her må jeg bare si en ting først som sist: motivene var ikke min ide!! 


Disse slet vi med å få til, men det ble da på et vis. Disse er til en singel tante,
vi skjønner vel alle hvilke andre lys og fyrstikker som var i den samme pakken;)


Hadde kjøpt små kubbelys på Nille, og de fungerte bra! Siden det var frøkena som skulle lage disse ble teknikken "varme ei skje over brennende lys" benyttet. Litt tryggere enn strykejern.


Og man må selvsagt ha fyrstikker til å tenne lysene med;) 

Vi håper virkelig at gavene fallt i smak, spesielt den sexy engelen, for det var det nærmeste vi kom i å oppfylle tantas julegaveønske!

En flott og fredfull juledag til deg fra meg!

torsdag 23. desember 2010

Bare ei natt og en dag igjen!!!!!!!!!!

Endelig ferdig!!
Så er vi kommet til kvelden før kvelden! Og jeg er i mål, grøten putrer i ovnen så da er desserten til i morgen reddet, gulvene er vasket og det lukter equalyptus i hver en krok, risbollene er klare i boksen sin og vi har inntatt sofaen for å se Flåklypa.


 Som mange kanskje har skjønt, jeg er ingen superstrikker!! Men jeg syns det er kjekt å strikke så lenge fingrene tillater det...det har de nok ikke gjort dette året:( Denne begynte jeg på i januar, og jeg ble ganske ferdig og i løpet av februar, men så ble den liggende...Nå er den i endelig ferdig og overbragt til sin nye eier. Jeg er ikke fargeblind om dere tror det, jeg har bare tømt kurven med restegarn som jeg hadde liggende;)  Tenk at restene ble en hel genser!

De tre første laget jentene på juleverksted på skolen, de andre må dere nok vente med å få se;)
Litt juleverksted har vi også rukket i dag, resten må nok vente til januar, kunsten å prioritere og man må jo bli ferdig til jul - enten det er i år eller neste år;)


I posten i dag ventet det pakke til oss, eller til jentene. Bestilte luer hos BellaDonna og jentene har flyttet inn i disse. God fasong og artige stoff. Eldstejenta fikk lue med pingviner. 

Da sees vi nok snart igjen, nå må jeg ta grøten ut av ovnen slik at jeg er helt sikker på at det blir dessert på oss i morgen kveld;)

Ha en toppers kveld alle sammen!!!


mandag 20. desember 2010

Bare få dager igjen...kommer vi i mål?!


Som tiden flyr, mulig det er bare meg, men er desember virkelig like lang som andre månedene?! Dagene flyr, kommer stadig litt lenger på listen over ting som skulle vært gjort, likevel blir ikke listen uten gjøremål... I morgen skal jeg på bytur i håp om å bli helt ferdig, og blir jeg ikke ferdig så blir det som det blir, dermed basta!! Og ikke minst så skal jeg hente årets julekort, de blir sendt avgårde på onsdag, så da er de i det minste sendt før jula setter inn;)

Ikke helgens bakst, men lånt fra et tidligere innlegg, helgens ble mye bedre;)
I helgen laget vi kokosmakroner, seigmenner, brente mandler og gjorde noe så dumt som å velge en 1-2-3 risbolleblanding, sier seg kanskje selv at den ikke falt i smak. Ingen tvil om at de hjemmelagde er best, så da er det bare å finne frem oppskriften og lage nye. Pytt, pytt, man lærer etterhvert, og så er det jo dobbel glede for nå har vi jo gledet oss en gang allerede til å sette tennene i deilige risboller.


Enda så "streng" jeg er på å holde på faste dager i desember, så kan vi skryte av et nypynta juletre! På lørdag kom juletreet ned fra loftet og jentene fikk kose seg å pynte med glitter og stas. Det ble selvsagt ikke slik som alle de treene en kan se i interiørblader og blogger rundt omkring, men det ble vårt;) Kanskje drømmes det om et hvitt tre også her i huset, men det snakker vi ikke så høyt om. Årets tre er i allefall i ferd med å miste nålene og litt av glansen, kanskje er det en smule utslitt, men det er akkurat like perfekt som et hvert tre du kan finne i skogen, og jeg slipper unna både allergi og evigheter på leting etter det perfekte treet;) Og det som gjør meg ekstra glad er at lillebror lar treet stå i fred!!!!!!!!!!!!!!

I fjøset går det stadig fremover, kanskje angrer fruen en smule over det valget vi tok, i allefall etter leggetid.... Før var det jo slik at vi melket kyrne klokka 7 og klokka 18, og da visste jeg jo når jeg måtte opp. Nå melkes de døgnet rundt, og med de siste netters nattefrost der roboten stadig innynder seg i mitt trøtte legeme, så er det ikke til å stikke under en stol at det føles litt irriterende med alt det nye... Håper bare at det snart går seg til, vi har bare vært der ei knapp uke, så det må da enda være håp;)


Husker dere denne pakken? Nå venter den på å komme på veggen i Furtebua.

Ellers så er det verdt å merke seg at det blir ingen jul uten Rockeulven, og NRK sender også i år Med Grimm og Gru til forskjellige tider på sine kanaler. Ikke noe er som å benke seg foran tv'n å se denne filmen, vi er så heldig at vi har den på DVD også, men det blir ikke det samme, så om det er flere fan der ute, så ta en titt på sendetidene her.


Ønsker dere alle en fin mandag!!!!! Krysser fingrene for at det blir jul i fleste hjem om få dager, her blir det i allefall julefest:)

mandag 13. desember 2010

Førjulskos

 

Det er førjulstid, dagene lakker å lir mot jul, kanskje kommer jula litt brått på også i år, men kos skal det bli, og ikke minst så er det alltid tid til kos nå i førjulstiden, selv her i huset;) Pepperkakene er delvis i boks og delvis i mage, krumkakene bakt og kakekaninene trygt bevart i boksen.


Verre har det gått med bevaringa av julesnøen, det som var så hvitt og flott, 
er nå en fjern drøm, erstattet med regn og glatte veier...  Ja, jeg vet 
det enda er noen dager igjen til julaften, men har liten tro på at det blir 
så hvitt og idyllisk som vi hadde det i forrige uke. Jeg fikk også oppfyllt 
min store drøm om å ha hengebjørk i hagen;)


Fredag fikk gubben er overraskelse da størstejenta hadde sendt inn forslag til den lokale avisen om at hennes pappa var verdens beste og derfor fortjente å få en julestjerne. Avisa var enige med ho, så da ble det julestjerne i fjøset, for det er jo der han holder til;)


I dag er det jo den store lysdagen, selveste Luciadagen, og da passet det godt å kunne overraske jentene med nystekte lussekatter når de slo opp øynene klokka 7. Og det er ingen tvil om at det var to fornøyde jenter som gikk ut døra nå for å dra på skolen. Nå skal mor sjøl gjøre seg klar for nok en økt i fjøset, kanskje flytter kyrne over i dag, viss ikke blir det i morra. Ingen tvil om at vi nå går spennende tider i møte. 

Ønsker dere alle en fantastisk flott mandag!!!!!!!!!!

onsdag 1. desember 2010

Å du koselige adventstid!


Det er adventstemning i heimen, vi koser oss! I kveld kom jo også rødnissene og blånissene, og det var jo ekstra stas:) At vi har sett serien før gjør ingen ting, vi liker den like godt fordi.


 Årets adventstake ble sånn som dette...to sett med tall har jeg en eller annen plass, jeg aner bare ikke hvor... Typisk meg, hihi. Så noen kjempefine på nett, engler med tall hengende under, nydelige og helt etter min smak, men jeg har ikke sett dem noe sted her omkring eller på nettbutikk, så jeg får vel bare drømme videre.


Årets adventskalender ble slik som dette. Ikke helt som planlagt, men den hjemmelagde tålte ikke vekta...  Var litt rådløs ei stund, så til slutt fant jeg en gardin og kledde inn kurven i, for gavene måtte være klare til barna skulle stå opp i dag, og jeg begynte selvsagt ikke på innpakkingen før i går kveld. Til neste år blir det i allefall en helt annerledes løsning på adventskalenderen for de to store, takket være tips fra  Veien Husby, for det er jo slik her og at de ferdige kalenderen noen ganger frister mer enn mamma's. Lillebror skal selvsagt ha mammakalender;)


Jeg har helt glemt å vise dere min nye bloggeplass, men her er den!
Så akkurat nå sitter jeg og koser meg inne i skapet;) Greit å ha
data'n på stua når man kan gjemme den bak en dør når jobben er
gjort. Skapet er rappet fra minstejentas rom...slemme, slemme meg;)